Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

"MATEM ORUCUNUN TUTULDUĞU GÜNLERDE ŞENLİK OLMAZ!"

ELAZIĞ GÜNCEL

DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve Tunceli Valiliği'ne çağrıda bulunarak Munzur Festivali'nin tarihinin değiştirilmesini istedi.

DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş, Tunceli Belediyesi ve sol marjinal örgütlerinin kararıyla Munzur Festivali'nin matem orucunun tutulduğu günlere denk gelmesi nedeniyle tarihinin değiştirilmesi konusunda Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve Tunceli Valiliğine çağrıda bulundu.

Alınan kararın yeniden gözden geçirilmesi talebinde bulunan DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş, Maçoğlu Başkanlığındaki festival komitesinin tarihinde ısrarcı olması halinde, Tunceli Valiliği'nin festival tarihinin değiştirilmesi için yargı yolunu işleterek kararın iptali için girişimlerde bulunmasının zorunluluk olacağını bildirdi.

DEZA-PAR Elazığ İl Başkanı Nihat Ateş tarafından yapılan açıklama şöyle;

"Tunceli Belediyesi ve kimi sol marjinal örgütlerin aldığı kararla, son birkaç yıldır yapılmayan Munzur Festivali'nin 28-31 Temmuz arasında yapılması kararlaştırılmıştır.

Tunceli Belediye Başkanlığı ve festival tertip komitesinin, festival için kararlaştırdığı tarih Muharrem ayına ve matem günlerine denk gelmektedir. Alevi geleneğinde, matem orucunun tutulduğu günlerde şenlik olmaz. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve marjinal sol örgütler, Dersimliler'in ve Alevilerinin hassasiyetlerine saygılı olmak zorundadır. O yüzden alınan kararın yeniden gözden geçirilerek tarihin revize edilmesi ve festival tarihinin, matem orucunun tutulacağı günlerden önceye ya da sonraya alınması sağlanmalıdır. Şayet Maçoğlu başkanlığındaki festival komitesi bu tarihte ısrar ederse, Tunceli Valiliğinin göreve davet ediyoruz. Tunceli Valiliği'nin festival tarihinin değiştirilmesi için, idari kararla, mümkün değilse yargı yolunu işleterek bu kararın iptalini temine dönük girişimlerde bulunması elzemdir.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.