Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Müdürlükten Çiftçilere Destek Uyarısı

ELAZIĞ GÜNCEL

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü yem bitkisi ekimi yapan çiftçilerin devlet desteklerinden faydalanabilmeleri için müracaatlarını yapmalarını istedi

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada yem bitkisi üretimi yapan çiftçilerin hasat öncesinde başvurularını yapmaları aksi halde desteklerden faydalanamayacakları uyarısında bulunuldu.

İlgili açıklamada, “Ülkemiz genelinde kaliteli kaba yem açığını kapatmak amacıyla Bakanlar Kurulu Kararı gereğince "Bitkisel Üretime Destekleme Ödemesi Yapılması" kapsamında Yem Bitkileri Üretimi Destekleme Ödemesi yapılacaktır.

Yem Bitkileri üretimi yapan çiftçilerimizin üretim bilgilerini parsel bazlı olarak doldurup 2021 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvurularını yaptıktan sonra yem bitkileri müracaatlarını yapmaları gerekmektedir.

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı arazileri üzerinde kaliteli kaba yem üretmek amacıyla yem bitkileri ekilişi yapan üreticilere, çok yıllık yem bitkilerinden yonca ve yapay çayır mera için 4 yıl, korunga, ak üçgül, çayır üçgülü, ve gazal boynuzu için 3 yıl süreyle, tek yıllık yem bitkileri ekilişlerinde ise üretim yaptıkları yıl için, ürünü hasat etmeleri kaydıyla dekar başına 2021 yılı yem bitkileri desteklemeleri uygulama esaslarının belirleneceği tebliğde belirtilen miktarda destekleme ödemesi yapılır.

Üreticilerimizin müracaatlarını ürünlerini hasat etmeden önce il müdürlüğümüz Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şubemize yapıp, arazi kontrollerini ise hasat sırasında ilgili teknik personelimize Köy bazlı olarak yaptırmaları gerekmektedir.

Başvuru işlemlerini gerçekleştiren çiftçilerimiz hasat tarihinden 4-5 gün önceden İl Müdürlüğümüz santral 2411616 dahili 1255 no'lu Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şubemizden hasat öncesi kontrol randevusu alabilirler. Hasat işlemi yapıldıktan sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.” ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.