Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Palu ve Kovancılar’ın 2050 Yılına Kadar Suyu İhtiyacı Karşılanacak

ELAZIĞ GÜNCEL

Elazığ Palu ve Kovancılar İçme suyu Tesisleri ve Arıtma Tesisinde Çalışmalar Devam Ediyor. Projenin tamamlanması ile iki ilçenin 2050 yılına kadar su ihtiyacının karşılanacağı belirtildi.

DSİ genel müdürü Kaya Yıldız konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada,” DSİ Elazığ’a yaptığı yatırımlarla münbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Elazığ’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde önemli rol oynamaktadır.

Elazığ il merkezi, Palu, Kovancılar ilçeleri ile merkeze bağlı Yazıkonak, Mollakendi, Yurtbaşı ve Akçakiraz Belde Belediyelerinin içme ve kullanma suyunu karşılayacak olan Hamzabey Barajı ile Elazığ İçmesuyu İsale Hattı yapımları tamamlanarak hizmet vermeye başlamıştır.

İçmesuyu isale hattından branşmanla alınacak hamsu arıtılarak Palu ilçesine 20 l/s, Kovancılar ilçesine 25 l/s olmak üzere ilçelerimize yılda 1,42 milyon m³ içme ve kullanma suyu temini sağlanacaktır.

Palu – Kovancılar İçmesuyu Projesi;

Palu – Kovancılar İçmesuyu Tesisleri İnşaatı Palu – Kovancılar İçmesuyu Arıtma Tesisi

İşlerinden oluşmaktadır.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Palu ilçesinde yapılacak olan Arıtma Tesisinin ihalesinin 24.02.2021 tarihinde gerçekleştirildiğini belirterek ihale sürecinin tamamlanmasına müteakip imalatlara başlanılacağını, Toplam 4 bin m³/gün kapasiteli arıtma tesisin tamamlanması ile Palu ve Kovancılar ilçelerinin 2050 yılına kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyacı karşılanacaktır.’dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.