Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Pilot Serkan Mirzaoğlu Dualarla Uğurlandı

ELAZIĞ GÜNCEL

Kahramanmaraş'taki uçak kazasında hayatını kaybeden pilot Serkan Mirzaoğlu'nun naaşı Elazığ’da kılınan cenaze namazının ardından Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde toprağa verildi.

Kahramanmaraş'taki uçak kazasında hayatını kaybeden pilot Serkan Mirzaoğlu'nun naaşı gece Elazığ’a getirildi. İmamı Azem camiinde öğlen namazına mütakip cenaze namazı kılındı.

Mirzaoğlu’nun cenazesine Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Hadi Tunç, Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti il başkanı Şerafettin Yıldırım çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazını kıldıran Elazığ Müftüsü Selami Aydın, aileye taziyelerini ileterek, 2 ay önce babası ölen pilotun ölmesi halinde babasının yanına defnedilmesini söylediğini ifade etti. Aydın kazada hayatını kaybeden Rus vatandaşlarına da minnettar olduklarını ailelerine sabırlar diledi.

Cenazede konuşan Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Hadi Tunç,” Öncelikle orman yangınları ile mücadele ederken orman yangınları ile savaşarak şehit olan Serkan kardeşimize Allahtan rahmet diliyorum, hepimizin başı sağ olsun. Mamulünüz ormanlarla ciddi bir mücadele yaptık, orman yangınları ile savaştık. Bu savaşta isimsiz çok kahramanımız görev aldı ve çok büyük mücadeleler yaptık ülkenin çeşitli yerlerinde bunlardan biride pilot kardeşimiz Serkan Mirzaoğlu kardeşimiz şehitlerimizden biri oldu. Başka Şehitlerimiz de oldu, hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizde bu günlerde ciddi afetler ile mücadele ediyoruz, bir taraftan orman yangınları, bir taraftan da Karadeniz’de ki sel felaketi orda da birçok vatandaşımızı kaybettik üzüntümüz büyük Allah onlara da rahmet etsin. Orman pilot şehidimize Allah’tan Rahmet diliyorum ailesine sabırlar diliyorum, milletimizin başı sağ olsun” Dedi.

Yapılan konuşmaların ardından il müftüsü Selami Aydın’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit pilotun naaşı tekbirlerle omuzlarda taşındı. Şehit pilot Mirzaoğlu’nun cenazesi maden ilçesi Gezin köyünde toprağa verildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.