Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Psikiyatri Uzmanı Deniz'den Aşı Uyarısı!

ELAZIĞ GÜNCEL

Psikiyatri Uzmanı Dr. Ömer Deniz, corona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan aşı konusunda önemli uyarılarda bulundu. Deniz, "Aşı olmak pandemi ile mücadelede en önemli aşamadır. Hepimiz kendimizi, ailemizi ve toplumu korumak adına sıramız geldiğinde aşı olmalıyız." dedi

Yeni tip corona virüs ile mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulamaları devam ediyor.

Bu kapsamda İlimizdeki bir çok sağlık çalışanı ilk doz aşısını yaptırdı. 

İlk doz aşısını yaptıran Psikiyatri Uzmanı Dr. Ömer Deniz yaptığı açıklamada; "Bilindiği üzere ülkemizde aşılama çalışmaları en yüksek risk grubu olan biz sağlık çalışanlardan başlatılmıştır.

Aşı konusunda sosyal medya platformlarında yanlış, kanıta dayalı olmayan halkımızın kafasını karıştıran bazı paylaşımlara rastlıyoruz.

Bazı insanlar ne yazık ki bu paylaşımlardan etkileniyor. Başta hekim meslektaşlarımız olmak üzere Elazığ’daki sağlık çalışanlarının büyük ekseriyeti ilk doz aşısını yaptırdığını biliyoruz.,

Bende daha önce korona geçirmiş bir hekim ve sağlık çalışanı olarak bilimsel veriler ışığında etkisi kanıtlanmış inaktif bir aşı olan CoronaVac aşısının ilk dozunu yaptırdım. 28 gün sonrada ikinci dozu yaptırmayı planlıyorum. Virüsle mücadelede aşı çok çok önemlidir.

Halkımıza bu konuda Sağlık Bakanlığımız, bilim kurulu ve konunun uzmanı kişilerin açıklamalarını dikkate almalarını öneriyorum.

Bilimsel değeri , kanıt değeri olmayan açıklamalara lütfen itibar etmeyelim.

Aşı olmak pandemi ile mücadelede en önemli aşamadır. Hepimiz kendimizi, ailemizi ve toplumu korumak adına sıramız geldiğinde aşı olmalıyız. Pandemi sürecince yaşanan sosyal kısıtlamalar insanların ruhsal durumunu olumsuz etkilemektedir. Aşı sonucu hastalık riskinin azalması ile kısıtlamaların kalkması ile normal yaşama dönmemiz ve ruhsal kaygılarımızda azalacaktır. Sağlık Bakanlığımıza ve sağlık çalışanlarına aşılama konusundaki çalışmalarından dolayı müteşekkiriz." dedi. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.