Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

ŞEHİT ARİF GÜNEŞ ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ’NDE HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ BÖLÜMÜ AÇILDI

ELAZIĞ GÜNCEL

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü Ve Tarım Ve Orman İl Müdürlüğü Arasında İmzalanan Protokolle Şehit Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi Bünyesinde Hayvan Yetiştiriciliği Ve Sağlığı Alanı Altında Hayvan Yetiştiriciliği Dalı Açıldı.

Protokolle Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü, ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amaçlandı. Lisede kanatlı hayvan yetiştiriciliği konusunda çalışmalar yapılması planlanıyor. Bu kapsamda gezen tavuk yumurtası üretimine de başlanacak.

Ayrıca okul tarafından hazırlanan “Bilinçli Tarımla Tarladan Sofraya” projesi kapsamında katma değeri yüksek olan salep, safran, lavanta, ada çayı, kekik gibi ürünlerin yetiştirilmesi sağlanacak, imkânlar ölçüsünde kurulacak olan akıllı sera ile yetiştirilecek ürünler döner sermaye kapsamında satışa sunulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı teşkilatları tarafından yapılan açıklamada; "Bu iş birliğine ilişkin görev ve sorumluluklarımızı en üst düzeyde yerine getireceğimizi ve iş birliğimize ilişkin çalışmaları eş güdümle yürüteceğimizi beyan ediyoruz" denildi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.