Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

Şeyma Hocadan Öğrencileri İçin Önemli Proje

ELAZIĞ GÜNCEL

3 farklı ülke,9 şehir,12 öğretmen,132 öğrenci ve aileleriyle gerçekleştirilen eTwinning projesinde ilimizi temsil eden Balakgazi Anaokulu Müdür Yardımcısı Şeyma Öz proje ile ilgili bilgi verdi.

“Doğadan Nefes Al” isimli proje ile ilimizi ulusal alanda temsil eden Şeyma Öz proje ile çocukların öğrenme düzeyini yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Öz, “Çocukları dört duvar arasından çıkarıp müfredattaki konularla da paralel tutarak oyun, deney, gözlem, yaratıcı drama , oryantiring vb. etkinliklerle eğlenerek, eğlenirken de doğadan öğrenmeler sağlamayı amaçlıyoruz.

“ Bu sayede yüz yüze eğitim devam ederken etkinliklerimize de devam ediyoruz.

Okulların kapalı olduğu süreçte uzaktan eğitim yoluyla da öğrencilerimizin yaparak ve yaşayarak öğrenim sürecinde daha aktif olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. ”dedi.

“Çoklu Duyu Ortamlarını Deneyimlemelerini Hedefliyoruz”

 Proje ile çocukların becerilerini maksimum düzeye çıkartmayı amaçladıklarını kaydeden Öz,” Dışarıda çalışma, oyun ve öğrenme dediğimiz zaman, hemen aklımıza hava koşulları gelmektedir.

“Kötü hava yoktur, kötü giyinme vardır” prensibi ile yola çıkan projemiz, çocuklarımızın dış mekan kesiflerini sadece güneş ve sıcak hava ile sınırlandırmamalarını sağlamaktadır.

Proje sonunda proje ortağı 12 öğretmen ve 132 öğrenci sayesinde daha önce hiç ortaya konulmamış olan doğada oynatılacak özgün çocuk oyunları ve materyaller üreterek onların yer aldığı çalışma sayfalarını bir araya getireceğiz.

Tüm bunların yanı sıra çocuklarımızın bu kritik gelişim dönemlerinde; bilişsel, motor, uzamsal ve sosyal becerilerini maksimum düzeye yükseltmek için multi-sensory yani çoklu duyu ortamlarını deneyimlemelerini hedefliyoruz. ”ifadelerini kullandı

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.