Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

"ÜÇ HARFLİLERDE KIRTASİYE MALZEMESİ SATIŞINA SINIRLANDIRILMA GETİRİLSİN "

ELAZIĞ GÜNCEL

Tarım Kredi Kooperatiflerinde Et ve Balık Kurumu tarafından reyon oluşturulmasını eleştiren Elazığ Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, indirimli etin kasaplarda satılmasını istedi.

Elazığ Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, zincir marketlerde satışa sınırlandırılması gerektiğini talep etti. Geçtiğimiz hafta Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde kasap reyonlarının da açılacağını ve et ürünlerinin bu reyonlarda indirimli olarak satışının yapılacağını duyurmuştu. Alınan kararı değerlendiren Elazığ Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, indirimli etin kasaplar aracılığı ile satışının yapılmasını talep etti.

135 TANE KASABIMIZ NE OLACAK?

Kararın bir çözüm olmadığını belirten Başkan Albayrak, esnafı zor durumda kalacağına dikkat çekerek; “Devletimiz bir açıklama yapmıştı. Tarım ve kredi kooperatiflerinde uygun fiyata mal satılacağının açıklamasını yapmıştı. Biz esnaf olarak bunun yapılmasına karşı değiliz. Yapılsın ama bazı nedenler. Bu nedenlerden biri olan kasap sektörü ile konuşalım. Bugün yüzde 30-35 üzerinde indirim olacak denildi. Şimdi biz istiyoruz ki bu yüzde 35 oluyorsa bizim esnafımıza versinler onlar satış yapsınlar. Bugün Elazığ’ımızda 135 tane kasabımız var. Bu 135 tane kasabımız ne olacak? hepsi dükkanını mı kapatsın? Esnaflarımıza ne olacak? Bu bir çözüm değil diye düşünüyorum” dedi.

"ÜÇ HARFLİLERDE KIRTASİYE MALZEMESİ SATIŞINA SINIRLANDIRILMA GETİRİLSİN "

Başkan Albayrak, zincir marketlerde kırtasiye ürünü satışına da sınırlandırılma getirilmesi gerektiğini işaret ederek, " 2022 – 2023 Eğitim öğretim yılı 12 Eylül tarihinde başlayacak. Okulların açılmasına haftalar kala zincir marketlerde indirim adı altına kırtasiye malzemesi satışı yapılacak. Üç harfliler olarak nitelendirildiği marketlerde kırtasiye malzemesi satışına sınırlandırılma getirilmesini istedi." diye konuştu. 

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.