Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

VATANDAŞIN UMUDU MİLLİ PİYANGO

ELAZIĞ GÜNCEL

120 milyonluk büyük ikramiyenin sahibi olmak isteyen vatandaşlar gişelerin yolunu tutarken, bilet satılan alanlarda ise yoğunluk oluştu.

Elazığ’da milli piyango bileti satışı yapan Şahin Yükrük milli piyango biletleri ile ilgili vatandaşların beklentilerini ve bilet fiyatlarını açıkladı…

Milli Piyango Bileti satışı yapan Şahin Yükrük ;“Bilet fiyatları çeyrek 30 TL, yarım 60 TL, tam 120 TL. Vatandaşlar genellikle çeyreği tercih ediyorlar çeyreğin şansı fazla 4/3 şansı var, yarımın 4/2 şansı var, tam biletin ise 4/1 şansı var ”dedi.

 “YILBAŞI DEYİNCE UMUT DÜNYASI”

Bu senenin bilet fiyatları ve satışlarına vurgu yapan Şahin Yükrük, “Bilet satışlarında fazlalık var vatandaşın umudunu milli piyango biletleri. Çünkü ev almak isteyen, çocuğunu evlendirmek isteyen, kimi bankalara borçlu, bankaları ödemek istiyor. Herkesin bir hayali, umudu var yılbaşı deyince umut dünyası. Adam emekli geçinemiyorum diyor, çıkarsa oğlumu evlendiririm ya da ev alırım diyor. Kirada olanlar ev alıp kiradan kurtulmak istiyor. Bir hayal dünyasına kapılmışız gidiyoruz.” diye konuştu.

“GELİP BİR GÖNÜL HOŞLUĞU YAPMIYORLAR”

Yükrük, sattıkları biletlerin reklamı olmadığına yakınırken sözlerine şöyle devam etti; “Elazığ’da ikramiye çıksa da Elazığ’ın adı geçmez. Biletler nereden geldiyse orasının kaynağının ismi geçer. Geçtiğimiz seneler de Baskil’de bilet satarken bir uzman çavuşa bilet verdim. O da geri verdi bana çift sıfırlıydı başı. Bundan çıkmaz diye sonrasında bileti geri aldı ve 10 trilyon çıktı. Ama reklamı olmadı çünkü yanımıza gelmedi reklamını yapamadık. Daha önce 1 triyon Sivrice’ye verdim 500 milyar Sivriceli yine bir adama verdim, Baskil’e 3 sefer ikramiye verdim ama kimse yanıma bile gelmedi. Gelip bir gönül hoşluğu yapmıyorlar.”

CİHAZA OKUTULUP ÜCRETİNİ O ŞEKİLDE ALACAK

Milli piyangonun yeni sisteminden bahsederken vatandaşlara ricada bulunan Şahin Yükrük , “Eskiden milli piyangoya kaşe basıyorduk oradan buradan geliyordu. Şimdi vatandaşımız bakıyor kaşe yok, yeni sisteme geçilmiş. Karekodlu oldu. Karekod’a zarar vermemeleri gerekiyor, cihaza okutuluyor halkımız bilsin. Karekod’ da çizik vs. olmaması gerekiyor cihaza okutulup ücretini o şekilde alacak.” İfadelerine yer verdi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.