Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

VATANDAŞLAR MOTOSİKLETLERE YÖNELDİ

ELAZIĞ GÜNCEL

Kurdaki yükseliş ve yüksek enflasyon ile otomobile erişim giderek zorlaşırken Elazığ’da motosiklet satışı yapan Orkan Okyay, daha ulaşılabilir olan motosiklete talep arttığını belirtti.

Elazığ’da motosiklet satışı yapan Orkan Okyay, çip ve tedarik sorunları nedeniyle sıfır otomobile ulaşamayan, ulaşsa bile yüksek maliyetleri ve yakıt fiyatlarını göze alamayan vatandaşların yeni tercihinin motosiklet olduğunu kaydetti.

ÖZEL HABER : GÜLÇİN TURGUT

Sektör temsilcileri, artan maliyetin yanı sıra, salgın sonrası da kalabalık içine girmekten çekinen vatandaşların, toplu taşımadan uzak durarak motosikleti tercih ettiklerini belirttiler.

Motosiklet satıcıları, kurye tarafından gelen taleple de iyice büyüyen motosiklet pazarında, son yıllarda satış rekoru kırıldığını belirtirken, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre ise, Elazığ’da 2021 yılında trafiğe kayıtlı 7 Bin 955 olan motosiklet sayısı, 2022 yılı Aralık ayı itibari ile 8 Bin 650’e yükseldi.

YÜZDÜ 300 BANDIN DA BİR TALEP ARTIŞI

Motosiklet satışlarında yaşanan hareketliliği gazetemize değerlendiren Orkan Okyay, Geçen yıllara göre motosiklet fiyatlarında büyük artış yaşandığını belirterek; “Geçen seneden beri Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da ciddi bir artış var. Bu sene satışlar 2 buçuk ve 4 kat arası illere göre değişmekte. Elazığ bu sene yüzde 300 bandın da bir talep arıtışı oldu. Bunun nedeni yakıt maliyeti, hem de otomobil fiyatlarının yüksek olmasından dolayı motosiklette uygun bir araç olduğu için rağbet yükseldi.” dedi.

24 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Motosiklet fiyatlarının 24 bin TL’den başladığını ifade eden Orkan Okyay,”Motosiklette dip fiyat 24 bin TL’den başlıyor. Bunlar ehliyet sınıfına göre vergi, sigorta durumlarına göre 600-700 bin TL’ye kadar yükseliyor. Aynı zamanda hobi amaçlı ATV, UTV kasalı ticari olarak kullanılan motorlar, kurye motorları hepsinin değişen fiyat aralığı var.” şeklinde konuştu.

EN ÇOK SATILAN 50 CC MOTOSİKLETLER

Ağırlıklı olarak hobi amaçlı ve ticari amaçlı motosikletlerin tercih edildiğini söylen Orkan Okyay, “Ağırlık olarak sattığımızı motorlar, hobi amaçlı ve ticari amaçlı kullanılan motorlar. Hem kuryelere motosikletler mevcut, hem de evle iş arası kullanacak müşteriler çoğunlukla bizi tercih ediyor. Bunun nedeni ise 50 cc motosikletlerde vergi, sigorta ve ehliyet mecburiyeti olmadığı için yaz aylarında ulaşım aracı olarak kullanılmasında çok büyük fayda var.” dedi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.