Yeni Ufuk Gazetesi - Elazığ Haberleri - Haberler

DENE YAP PROJE ŞENLİĞİYLE GENÇ MUCİTLER İŞ BAŞINDA

SPOR

Elazığ Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde kurulan Dene Yap Atölyesinde 36 Ay’lık eğitim sürecinde, 14 Hafta sonucunda gerçekleştirilen Nesnelerin İnterneti ve Elektronik Programla Proje Şenliğinde, Genç Yetenekler hünerlerini sergiledi. Eğitim gördükleri süreç içerisinde pratiğe döktükleri projeleriyle heyecanlarına ortak olan Ak Parti Milletvekilleri Sn. Sermin Balık, Sn. Zülfü Demirbağ, İl Başkanı Sn. Şerafettin Yıldırım, Paydaş Kurumlarımız ve Velilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. 42 takım 120 yarışmacının hünerlerini sergilediği şenlikte, Dene Yap Mentörleri tarafından yapılan değerlendirmelerle Şenlik sona erdi.

Proje Şenliğine dair açıklamalarda bulunan İl Müdürü Abdulsamet Eren; malumunuz bugün Gençlik Merkezi güzel bir organizasyon yapılıyor. Dene Yap Atölyemizde yetişmiş çocuklarımız, hünerlerini sergiliyorlar. Bu çocuklarımızın hem bilişsel hem de sosyal yönlerine katkı sunmak amacıyla bir çok faaliyetimizi gerçekleştiriyoruz. 36 Ay’lık eğitim sürecinde bu Gençlerimiz, sınavlarla buraya geldiler. Yine eğitim veren hocalarımız T3 Vakfı ve Tubitak’ın ortaklaşa yaptığı hem Sözlü hem de Uygulamalı sınavla kabul edildiler. Dene Yap aslında Geleceğin Mucitlerini yetiştiren bir program, Ortaokul ve Lise düzeyinde olan gençlerimiz arasında Türkiye Derecesi yapan Gençler var. Süreç çok kapsamlı Robotik Kodlamadan, 3 Boyutlu Tasarıma, Elektronik Programlamadan, Nesnelerin İnternetine bir çok alanda eğitim görüyorlar. 

Bugün Nesnelerin İnterneti ve Elektronik Programlama Proje Şenliğinde, Milletvekillerimiz Sn. Sermin Balık, Sn. Zülfü Demirbağ ve İl Başkanımız Sn. Şerafettin Yıldırım projeleri yerinde görerek gençlerimizle sohbet ettiler, gençlerimize yakın ilgi gösterdiler, hepsi birer Geleceğin Mucidi bizim için ve Kıymetli bir süreç aslında. Buradan Proje Şenliğimize icabet eden; Kıymetli Milletvekillerimiz ve İl Başkanımıza, Paydaş Kurumlarımıza, Çalışma Arkadaşlarıma, Dene Yap Eğitmenlerimize ve Geleceğin Mucidi olan Gençlerimiz ve Velilerine teşekkürlerimi sunuyorum, dedi

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.