Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

100 Bin Yavru Suya Bırakıldı

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Turan Karahan, balıkların suya salım töreninde yaptığı açıklamada; “Müdürlük olarak, bu yıl Keban Su Ürünleri Üretim Tesisi'nde 12 milyon yavru sazan balığının üretimini gerçekleştirdik. Bu gün  100 bin yavru balığı,  Kalecik Baraj Göleti’ne bırakıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Göletlerimizi, balıkçılık ile uğraşan insanlarımızın geçim kaynağını artırmak ve sportif amaçlı zaman geçirmelerini sağlamak için, balıklandırmaya devam edeceğiz. Bıraktığımız sazan yavruları, birkaç ay sonra avlanabilir hale gelecek ve insanlar burada zaman geçirecektir “dedi.

“Kaynaklarımızın Gelecek Nesillere Aktarılması İçin Çalışıyoruz”

Balıklandırma çalışmalarına katılan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz ise yaptığı değerlendirmede, “Göletlerde ve iç sularda balık popülasyonunun devamlılığını sağlamak, amatör balıkçığı geliştirmek ve kaynaklarımızın gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz.

Balık çeşitliliğini korumak için, av sezonunda yasaklara uyulması büyük önem arz etmektedir.

Özellikle Elazığ’da, il müdürümüzün gayretleri ile ciddi çalışmalar yapılıyor. Kendilerine ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol