Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

“100 İla 200 Milyon TL Civarında Bir Kaynak Oluşturulabilir”

TOKİ’den iş alan firmalardan, aldıkları daire sayısı esas alınarak, daire başına 5 ila 10 bin TL katkı payı alınarak Elazığspor’un maddi ihtiyaçlarının giderilebileceğini belirten Demir, “Bilindiği üzere Elazığspor'umuz zor günler geçirmektedir.

Acil maddi kaynağa ihtiyacı vardır ve bulunacak kaynağın doğru yönetilmesi elzemdir.  

Bu bağlamda, Vali Bey'in kontrolündeki Belediye Başkanı ve Gençlik Spor İl Müdürünün de içinde bulunduğu bir komisyon marifeti ile Elazığspor'umuzun içinde bulunduğu girdaptan kurtarılmasının sağlanması en akılcı seçenek olarak karşımızda durmaktadır. Kaynak için de Çevre ve Şehircilik Bakanının talimatı ile ilimizde TOKİ'den iş alan firmalardan, aldıkları daire sayısı esas alınarak, daire başına 5 ila 10 bin TL katkı payı alınabilir” dedi.


“ELAZIĞSPOR’A20 BİN KONUT KARŞILIĞINDA 100 İLA 200 MİLYON TL CİVARINDA BİR KAYNAK OLUŞTURULABİLİR


Demir, “Bildiğiniz gibi, TOKİ müteahhit firmaları, aldıkları işleri imal ederken, malzemeyi dışarıdan almış, işçilerini il dışından getirmiş hatta yemek firmalarını bile başka şehirlerden ilimize taşımışlardır.

İlimiz üzerinden milyar liralarla ifade edilen işleri alan bu firmalar şehrimize ise hiçbir katma değer katmamışlardır.

Hatta, bin konut civarındaki bir ihalede birinci olan firmanın 40 milyon TL karşılığında haklarını ikinci firmaya devretmek istemesi ancak Bakan beyin buna bizzat engel olduğu,  her yerde konuşulan ve bizim de doğruluğuna kanaat getirdiğimiz bir vaka mevcuttur.

Dolayısı ile daire başı olarak zikrettiğimiz 5-10 bin TL'lik katkı payı afaki, rastgele söylenmiş bir bedel değildir.

Tam aksine oldukça gerçekçi rakamlardır. Netice olarak önerdiğimiz metot uygulandığında, yaklaşık 20 bin konut karşılığında 100 ila 200 milyon TL civarında bir kaynak oluşturulabilir.

Böylece hem Elazığspor kurtarılmış olur hem de şehrin diğer ihtiyaçları bir nebze de olsa giderilmiş olur” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol