Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

111 Konut Daha Sahiplerini Buldu

Akçakiraz Beldesi’nde TOKİ tarafından yapılan yapılan 111 adet konutun kura çekimleri noter huzurunda gerçekleştirildi.

VALİ YIRIK: HASARLARINI TESPİT ETMEK SURETİYLE HAK SAHİBİ VATANDAŞLARIMIZIN SAYISINI NETİCELENDİRDİ

Kura çekiminde açıklamalarda bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İçişleri Bakanımız, Çevre ve Şehircilik Bakacımız, Sağlık Bakanımız başta olmak üzere bakanlarımız deprem anından itibaren ilimize katkı için geldiler. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapmış olduğu çalışmalar neticesinde gerek AFAD Başkanlığımız olmak üzere TOKİ’de içinde olmak suretiyle yapmış oldukları saha çalışmalarında vatandaşlarımızın orta hasarlarını, ağır hasarlarını, hafif hasarlarını tespit etmek suretiyle hak sahibi vatandaşlarımızın sayısını neticelendirdi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapmış olduğu çalışmayla daha ilk günden itibaren 19 bin 500 adet toplu konutu planlamak suretiyle inşaatına başladı” ifadelerini kullandı.

YIRIK: TAMAMLANMIŞ OLAN KONUTLARINI TESLİM ETMEYE DEVAM EDİYORUZ

Vali Yırık, “O süreçten bugüne devam eden inşaat çalışmaları neticesinde öncelikle 13 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Dilek Sitesi başta olmak üzere Yazıkonak Beldesi’yle devam eden, Karşıyaka Mahallesi’yle süregelen ve bugünde Akçakiraz beldemizle birlikte çekeceğimiz kuralarla vatandaşlarımızın tamamlanmış olan konutlarını teslim etmeye devam ediyoruz. Bugün Akçakiraz Beldemizde devletimizin yapmış olduğu toplu konutun tamamlanmış olduğu 111 adet konutun kura çekimini birlikte gerçekleştireceğiz. Deprem gibi bir sıkıntı yaşamış , bu süreç devam ederken pandemi ile mücadele etmiş ve tüm bu olumsuzluklara rağmen, göstermiş olduğu sabır, fedakarlık, kadir şinaslık, azizlik başta olmak üzere Elazığlı hemşehrilerimize, gakgolara ilin valilisi olarak Sayın Cumhurbaşkanımız adına, devletimiz adına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

YIRIK: VATANDAŞ MEMNUNİYETİNİ ÖNE ALAN ÖNCELEYEN BİR ANLAYIŞLA GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Elbette bu kadar kısa sürede böylesine güzel bir çalışmayı hummalı bakanlıkların koordinasyonu ile hızlı bir şekilde etkili, vatandaş memnuniyetini öne alan önceleyen bir anlayışla gerçekleştiren başta İçişleri Bakanlığımıza, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza, TOKİ’ye ve AFAD’a minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Geldiğimiz noktada biten her konut vakit kaybetmeksizin vatandaşlarımızın kullanımı, mülkiyetine sunulmaya devam ediyor. Hak sahibi dediğimiz, mülkiyet hakkı dediğimiz ki insanlığın var olduğu andan itibaren bu hakkın tevdii alelacele, araştırmaksızın, neticeyi tamamlamadan tevdi etmek hak kaybına sebep olur düşüncesiyle kılı kırk yararcasına vatandaşlarımıza tebliğ etmeye çalışıyoruz” dedi.

YIRIK: BUNUN OLMASI BÜYÜK BİR YATIRIMDIR

Ben vatandaşlarımıza göstermiş olduğu bu davranış dolayısıyla onlara teşekkür ediyorum. Onların fedakarlığından, feragatindan ve aziz oluşundan hiçbirimizin şüphemiz yoktur. 111 konut Akççakiraz’daki tüm vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bizleri kura çekiminde bekleyen tüm arkadaşlarımıza, basın mensuplarımıza, emeği geçenlere, tüm çalışanlara covid-19 ile mücadele kapsamında sağlık çalışanları da hepsine teşekkür ediyorum. Tekrar hayırlı olsun. Devletimizin büyüklüğünün bu göstergesidir. Bu kadar kısa zamanda rezerv alanlarda hem bunu yapmak, hem de vatandaşın kendi arazisinin devam ettiği bir noktada bunun olması büyük bir yatırımdır. Bunun farkında olmamız lazım. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol