Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi

Bu haber kez okundu.

"15 BARAJ VE 3 YERALTI DEPOLAMASI KAZANDIRDIK”

Elazığ’da son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız açıklamalarda bulundu. Yıldız, “Elazığ’ımıza son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Elazığ’ın mümbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir” dedi.

“9 SULAMA TESİSİ İLE 137 BİN 220 DEKAR ZİRAİ ARAZİNİN SULAMAYA AÇILDI”

Elazığ’da yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Elazığ’da inşa edilen 9 sulama tesisi ile 137 bin 220 dekar zirai arazinin sulamaya açıldı. Böylece Elazığ’da topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 205 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

“7 ADET SULAMA TESİSİ İNŞAATI DEVAM EDİYOR"

Elazığ’ımız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 7 adet sulama tesisi inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 7 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 178 bin 280 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Elazığ zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.

“SON 19 YILDA 15 BARAJ VE 3 YERALTI DEPOLAMASI İNŞA ETTİK”

Doğu’nun ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Elazığ’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 87 adet Tesis ile 2 milyar 850 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “ Elazığ’da son 19 yılda 15 baraj ve 3 yeraltı depolaması inşa ettik. İnşaatı Devam Eden 1 Baraj ile Elazığlı Çiftçimiz Kalkınacak Diğer taraftan Elazığlı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Elazığ’ın su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 1 barajın yapım çalışmaları devam etmektedir” dedi.

“TAŞKIN RİSKİNİ AZALTIYORUZ”

Yıldız; “Ayrıca; Elazığ İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 47 adet taşkın koruma tesisi ile 45 yerleşim yeri ve 3 bin 569 dekar arazinin taşkından korunması sağlanmıştır. 3 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“471 BİN 230 DEKAR ALANDA ARAZİ TOPLULAŞTIRMA TESCİLİ YAPILMIŞTIR”

Yıldız; “Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Elazığ ’da 2 adet iş tamamlanarak toplam 471 bin 230 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Elazığ ilinde 6 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır. Elazığ’da son 19 yılda 8 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi işletmeye alınarak yıllık 2 milyar kWh enerji üretimi sağlıyor, kurulu gücü 921 MW olan bu tesisler sayesinde milli ekonomimize katkı sunuyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol