Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK suriye MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

İlimizde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında öğretmenevi önünde çelenk koyma programı düzenlendi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 103. yılı, yurt genelinde olduğu gibi Elazığ'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Valilik Meydanında tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ve öğrencilerin katıldığı programda Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

*EREN; "BAŞTA GAZİ MUSTAFA KEMAL OLMAK ÜZERE TÜM SİLAH ARKADAŞLARINA ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUM."

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını bizler için çok önemli bir gün olduğunu belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, “Her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve gençlik spor bayramında gençlik haftası kutlanıyor. Son yıllarda yaşanan pandemi nedeniyle çok coşkulu kutlamalarımız olmamıştı ama bu yıl 15’inde başlatmış olduğumuz kutlamalarımız yarında devam edecek. Tabi özellikle ben şunu belirtmek istiyorum gençliğimize her zaman hatırlatmakta fayda var 1919’da Mustafa Kemal Atatürk özellikle kurtuluş savaşını başlattığında hakikaten ülkemiz çok zor şartlardaydı. Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ülkenin dört bir yanında üstün bir savaşla, gayretle ve Anadolu’nun her yerinde Kuvayi Milliye’nin oluşumuyla büyük bir mücadele örneği gösterdiler. Tarihimizde ecdadımızı tanımamız ve bu bayramların nasıl bu döneme geldiğini bilmemiz çok önemli. Ben Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm silah arkadaşlarına şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Elazığ Valiliği koordinesinde yapmış olduğumuz kutlamalarımızda özellikle yamaç paraşütçülerimiz havada Türk Bayrağı açtılar yine dün Olimpik Yüzme Havuzumuzda Türk Bayrağını açtık. Karada hem konserlerimiz oluyor hem birçok spor organizasyonumuz hem birçok sanatsal ve sosyal faaliyetlerimiz oluyor. Bugünde İzzetpaşa Camimizin önünden Valilik önüne 19:30’da bir yürüyüşümüz olacak ve bir konser daha vereceğiz. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol