Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

"3500 KİŞİYE EKMEK KAPISI OLDUK!"

Eti Krom A.Ş yazılı bir açıklama yaparak, son zamanlarda Eti Krom A.Ş adına basında çıkan münferit haberlerler ve gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eti Krom A.Ş tarından yapılan yazılı açıklamada 'Elazığ kamuoyunda ve bölgedeki madencilik camiasında gündem olan, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) tarafından Elazığ-Adıyaman illerini kapsayan, 232. grup tesis şartlı ihalesi için oluşturulan Elazığ Girişim Grubu'na katkı vermek ve bu girişim grubunun içinde olmak için Elazığ Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı ile görüşme yapılmış olup, olumsuz cevap alınmıştır' denildi.

Özelleştirme sonrası dönemde, birçok kez ihracat ve vergi şampiyonu olan Eti Krom A.Ş'nin doğrudan ve dolaylı istihdamla ve taşeronlar aracılığıyla toplam 3500 kişiye ekmek kapısı oldukları belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

2004 YILINDA, ÖZELLEŞTİRME KAPSAMINDA YILDIRIM HOLDİNG BÜNYESİNE KATILMIŞTIR

“Yıldırım Şirketler Grubu bünyesinde yer alan, Elazığ ilinde faaliyet gösteren ve Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı olan tek iştirakimiz sadece Eti Krom A.Ş. olmayıp, Yılmaden Holding A.Ş., Yılkrom A.Ş., Eti Beton A.Ş., Eti Pet A.Ş. şirketleri de Elazığ’da faaliyettedir. Bu şirketlerimiz arasındaki Eti Krom A.Ş., 2004 yılında, özelleştirme kapsamında Yıldırım Holding bünyesine katılmıştır.”

1 MİLYON TONA YAKIN FERROKROM İHRACATI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR

“O tarihten günümüze kadar Eti Krom’da kapatılan tüm maden ocakları yenilenerek açılmış, tüm madencilik faaliyetleri modernize edilmiş ve tüm hızıyla üretimlerine devam etmektedir. Özelleştirme döneminden önce yanlış madencilik faaliyetleri sebebiyle yer altında bırakılan cevherler dâhil olmak üzere, yaklaşık 10 milyon ton tüvenan krom cevheri üretimi ve 6 milyon ton krom cevheri ihracatı gerçekleştirilmiştir. İlk günden bugüne, yatırımlarla modernize edilmiş ferrokrom ark fırınlarımızda üretilen 1 milyon tona yakın ferrokrom ihracatı gerçekleştirilmiştir.”

384 MİLYON ABD DOLARI TUTARINDA YATIRIM YAPILMIŞTIR

“2004 yılındaki özelleştirmeden bugüne, çevre ve sosyal sorumluluk için 13 milyon ABD doları, maden arama ve hazırlık için 75 milyon ABD doları, modernizasyon için 60 milyon ABD doları, Ar-Ge faaliyetleri için 6 milyon ABD doları, üretim ve kapasite yatırımları için 230 milyon ABD doları olmak üzere, toplamda 384 milyon ABD doları tutarında yatırım yapılmıştır.”

TOPLAM 3500 KİŞİYE EKMEK KAPISI AÇILMAKTADIR

“Özelleştirme sonrası dönemde, Eti Krom A.Ş. birçok kez ihracat ve vergi şampiyonu olmuştur. Krom cevheri ve ferrokrom ihracatından, ülkemize döviz girdisi sağlanmıştır. Eti Krom, tüm bu operasyonlarıyla bugünkü değeri yaklaşık 300 milyon ABD doları olan vergi ödemiş, 6,5 milyon ABD dolarının üzerinde bağışlar yapmış, Elazığ yöresinin ve ülkemizin kalkınmasında çok büyük rol oynamıştır. Eti Krom A.Ş. başta olmak üzere, Elazığ’da faaliyet gösteren şirketlerimizde, doğrudan ve dolaylı istihdamla ve taşeronlar aracılığıyla toplam 3500 kişiye ekmek kapısı açılmaktadır.”

FAALİYETLERİMİZE DEVAM ETMEKTEYİZ.

“Yıldırım ailesinin bağışlarıyla kurulan Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı’nın hayırseverlik çalışmaları başta olmak üzere; Elazığ’da inşa edip Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim ettiğimiz Zeycan Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Elazığ’da spor kulübü sponsorlukları, kadın istihdamını artırmayı ve fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan işe alım programımız, yardımlaşma ve sosyal dayanışma vakıflarına desteklerimiz ile insan merkezli proje ve faaliyetlerimize devam etmekteyiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol