Öne Çıkanlar elazığyerelhaber DEPREM yenıufuk yeniufuk gazetesi teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

376 Konut İçin Kura Çekildi

Kura çekimleri öncesinde değerlendirmelerde bulunan Elazığ Valisi Erkaya Yırık Elazığ’da 24 Ocak 2020’de meydana gelen 6.8’lik depremde vatandaşların yaşadığı badirenin atlatılması için devletin tüm kurumlarıyla çalıştığını belirtti.

Yırık, “24 Ocak 2020 Sivrice depreminden sonra vatandaşlarımız gerek canıyla gerek malıyla bedel ödedi.

Bu süreç içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı o süreçte vatandaşlarımızla hemhal olarak onların böyle bir badireyi atlatması için var gücüyle çalıştı.

Bu süreç içerisinde çok hızlı bir şekilde 21 bin konut planlanmış, ihale edilmiş inşaatlarına başlanmış ve geldiğimiz bu noktada da biten inşaatların zamana yayılmış bir şekilde hak sahibi vatandaşlarımıza biter bitmez teslim etmeye devam ediyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımıza Kurası Çekilmek Suretiyle Tevdi Dilecek”

Yapımı tamamlanan 414 konuttan 376’sı için hak sahipliği kurası çekildiğini belirten Vali Yırık, “Bugün yine inşaatları tamamlanmış olan  Yazıkonak, Akçakiraz, Gümüşkavak, Hicret ve Karşıyaka mahallemizdeki toplam 414 konutun 376 hak sahibi vatandaşlarımıza kuralarını çekeceğiz.

Bunun içerisinde üç adet iş yeri de bulunmakta, bunları da yine hak sahibi vatandaşlarımıza kurası çekilmek suretiyle tevdi dilecek.

Bu süreçte devletimizin yoğun çabasını, insanlarımız mağdur olmasın diye bir an evvel işleri bitirerek vatandaşlarımızı rahata kavuşturma çabasından dolayı teşekkür ediyorum.

İnsanlarımızın bu süreçte göstermiş olduğu dirayet ve hoşgörü kabulü dolayısıyla da vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol