Öne Çıkanlar DOĞALGAZ YARDIMI MART AYINDA BAŞLAYACAK istihdamdır… TORAMAN HALK GÜNÜNDE VATANDAŞLARI DİNLEDİ BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR Sıcaklıklar Yükseliyor

Bu haber kez okundu.

“5000 Depremzede Vatandaşımıza Sıcak Bir Yuva Olduk!”

Türkiye, 24 Ocak akşamı saat 20.55'te Elazığ'dan gelen deprem haberiyle sarsıldı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, merkez üssü Sivrice ilçesi olan deprem 6.8 büyüklüğünde meydana geldi. Spor camiası, 37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve binden fazla vatandaşımızın ise yaralandığı depremin ardından tek yürek oldu.

Elazığ Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü 24 Ocak 2020 Tarihinde İlimizde Meydana Gelen Depremde Açtığı Tesisler Ve Gerçekleştirdiği  Faaliyetler  İle Vatandaşların Yanında Oldu…

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 24 Ocak depreminde yaptığı çalışmalar konusunda açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle;

İlimizde 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem felaketinde bir yılı geride bıraktık.Yaklaşık 5000 Depremzede Vatandaşımıza Sıcak Bir Yuva Olduk

Bu süreçte; depremin hemen sonrası tüm yurt müdür ve yardımcılarımızı whatsapp gurubu ve aramak suretiyle yurtlarının başına davet ettik. Çok hasarlı yurtlarımızdaki öğrencilerimizi daha sağlam yurtlarımıza deplase ettikten sonra Fırat üniversitesi rektörüyle görüşüp tüm sınavların iptalini istedik. 17 Şubat 2019 tarihine kadar tüm sınavların ötelenmesini sağladık.  Öğrencilerimize yurtlarda bu durumu anonslar ve sosyal medyalarımızla duyurduk.       Depremden 1 saat sonra depremzede vatandaşlarımızın hizmetine açtığımız; Yakup Kılıç Spor Salonu, Çok Amaçlı Spor Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu, 15 Temmuz Şehitleri Spor Salonu, Gençlik Merkezi ve İl Müdürlüğü Hizmet Binası yaklaşık 5000 depremzede vatandaşımıza sıcak bir yuva oldu.

Deprem anından itibaren vatandaşlara sıcak çorba ikram eden ilk kurum olarak öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza yiyecek içecek ikramı ettik. Afat ile görüşüp battaniye, Kızılay ile yeme içme irtibatı sağladık. Türk Telekom il müdürlüğü ile görüşüp tesislerimizde hızlı şarj cihazları monte edilmesini sağladık.

YURTLARIMIZ SOSYAL TESİS GÖREVİ ÜSTLENDİ

İl Müdürlüğümüze bağlı Ahmet Kabaklı Yurdunda çevre illerden gelen AFAD, UMKE, Emniyet, Sağlık ve Belediye Personelleri olmak üzere 2000’e yakın misafirimizi ağırladık.

PSİKO-SOSYAL ÇALIŞMALAR İLE DEPREMİN İZLERİNİ SİLMEYE ÇALIŞTIK

 Gençlik Liderlerimiz depremzede çocuklarımızın bir nebzede olsa gülümsemesi ve psikolojik olarak rahatlamaları için Gençlik hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen ve kurumumuzca alınan eğlence malzemeleri ile barınma noktalarında Gençlik Liderlerimiz her gün çeşitli faaliyetler yaptı. Bunların en büyüğü Kültür parkta kurmuş olduğumuz sahra çadırdır. Bu sahra çadırında çadırlarda yaşayan depremzede çocuklarımıza yönelik moral ve motivasyon yükseltici eğitsel oyunlar oynatılarak çocuklara keyifli zamanlar yaşatıldı.

Hafta içi her gün çadır kentlerde, depremin yoğun hissedildiği mahallelerde, belde ve ilçelerde Gençlik liderlerimizin eşliğinde Depremzede çocuklara yönelik psiko-sosyal etkinlikler düzenlendi.

Her Hafta sonu ise depremzede çocuklarımızı mahallelerinden alıp Gençlik merkezimize taşımak suretiyle Bakanlığımız tarafından yapılan kültür sanat yarışmalarında dereceye giren illerden gelen tiyatro ekipleri eşliğinde Gençlik Merkezimizde tiyatro ve sinema etkinlikleri düzenledik.

Gençlik Liderlerimiz üstlenmiş olduğu psiko-sosyal çalışmaların yanı sıra mahallelerde kurulan çadırlara odun, tahta temin edilerek, ısınma problemi halledilmeye çalışılmasında ve gıda, kıyafet ve oyuncak dağıtımlarının yapılmasında görev aldı.

Ayrıca hem depremzedeleri konuk ettiğimiz tesislerimize müftülük ile yaptığımız koordine neticesinde manevi rehberler tayin ederek vatandaşlar ile yakından ilgilenip kendileri ile manevi anlamda pozitif değişiklik sağlanması yoluna gittik. Hem de Eğitim ve Kültür Genel Müdürlüğümüz ile yapmış olduğumuz koordine neticesinde Genel Müdürlüğümüzden gelen psikologlar ile depremzede vatandaşlarımızın birebir özel görüşmeler yapmasını sağladık.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARIMIZIN KİŞİSEL BAKIMINI YAPTIK

 Çadırlardan ve mahallelerden 1000 e yakın depremzede çocuklarımızın saç tıraşları ve kişisel bakımlarını yapmak üzere tesislerimize taşıdık ve buralarda bakımları titizlikle yapıldı.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 24 Ocak 2020 Elazığ Depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. ihtiyaç duyulan her durumda tüm imkanlarımız ile seferber olup vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol