Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

5,3’ün Bilançosu Açıklandı 1.190 Ağır Hasara

Yapılan çalışmalarda Elazığ merkez ve merkeze bağlı köylerde toplam 711 konut ağır hasara dönüştü. İlçeler dahil şehir genelinde ise bin 190 konut ağır hasara dönüştü.

27 Aralık tarihinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından hasar tespit sonuçları açıklanmıştı. Hasar tespit çalışmalarının ayrıntıları da belli oldu. Depremin ardından evlerinde inceleme yapılmak üzere başvuran vatandaşların konutları ekipler tarafından incelendi.

ŞEHİR MERKEZİ VE MERKEZE BAĞLI KÖYLERDEKİ DURUM

Yapılan çalışmalar neticesinde Elazığ merkezde ve merkeze bağlı köylerde 711 konut ağır hasara dönüştü. 2 konut orta hasara dönüşürken, bin 241 konut ise az hasara dönüştü. 273 konutun ise hasarsız olduğu öğrenildi.

ELAZIĞ GENELİNDEKİ TOPLAM DURUM

Merkez ve ilçelerdeki toplam duruma göre ise ağır hasar olan bina sayısı bin 190, orta hasar olan bina sayısı 3, az hasar olan bina sayısı 2 bin 235, hasarsız olan bina sayısı ise 385 oldu.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol