Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

99 YILLIK BÜYÜK ZAFER 30 AĞUSTOS

 30 Ağustos, vatan topraklarına kast eden, düşmanlara karşı başlatılan Baş Komutanlık Meydan Muharebesi’nin  başarıyla sonuçlandığı,  düşmanın  topraklarımızdan sökülüp atıldığı ve Anadolu’nun tapusunun, alındığı tarihtir. 99 yıl önce bugün ülkemize,  bu zaferi kazandıran başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, büyük Türk Ordusu’nun bütün personellerini hayırla yad ediyoruz. 99 yıl önceki heyecan ve şevkle büyük zaferimizi kutluyoruz.    

99 Yıl Önce Bugün Ne Olmuştu?

99 yıl önce bugün  Türk Ordusu;  Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ni kazanarak, düşmanın bağrını ezmiş  büyük bir zafer kazanmıştı.  Başkomutanlık Meydan Muharebesi ; Türk Ordusu’nun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu'dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 20 Temmuz 1922'deki oturumunda kendisine dördüncü kez  Başkomutanlık yetkisi verilen, Gazi Mustafa Kemal  Atatürk, taarruz kararını, Haziran ayında almış ve hazırlıkları gizli olarak yürütmüştü. Büyük Taarruz, Ağustos'un 26'sını 27'sine bağlayan gece Afyon'da başlamış, Aslıhan civarında kuşatılan düşman birliklerinin, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat idare ettiği, Dumlupınar Meydan Muharebesi'nde imha edilmesi ile savaş  Türk Ordusu’nun zaferiyle sonuçlanmıştır. Ülke topraklarının düşmandan temizlendiği gün olan 30 Ağustos, 1924 yılından bu yana Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır.

30 Ağustos 9 Eylül’e Giden Yolu Açmıştır

30 Ağustos’ta kazanılan büyük zafer,  Yunanlıları denize döktüğümüz 9 Eylül’e kapı açmıştır. Elde edilen zaferin ardından;  ülkemize kast eden   Yunan orduları İzmir'e kadar takip edilmiş, 9 Eylül 1922'de İzmir kurtarılmış ve  Yunan askerleri denize dökülmüştür. 

 30 Ağustos  Programı Belli Oldu

Tüm yurtta olduğu gibi Elazığ’da da büyük zaferin 99. Yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Elazığ Valiliği’nden yapılan açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yapılacak olan tören programı duyuruldu Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamada zafer programının şu şekilde olacağı açıklandı;  Program:

30 Ağustos Pazartesi günü saat 09.00’da yeni valilik binası önünde çelenk sunma töreni ile başlayacak,

09.15’de valilik makamında tebriklerin kabulü gerçekleştirilecek,

09.45’de yeni valilik hizmet binası önünde geçit göreni gerçekleştirilecek. Program geçit töreninin ardından son bulacak.



 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol