Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Adres Değişikliği Nasıl Yapılır?

. Adresini değiştirenlerin ikamet bildirimi yapmak için de bir süresi var. Peki adres değişikliği nasıl yapılır? Adres değişikliği yapmak için neler gerekiyor?

Adres değişikliği birçok işlem için büyük önem taşıyor. Farklı işlemlerde karşımıza çıkan ikamet adresi gerekliliği sebebiyle adres değişikliği yapmak isteyenler detayları araştırıyor. Peki adres değişikliği nasıl yapılır?

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ KONUSU HANGİ YOLLARLA YAPILIR?

İkamet değişikliği yapmak için yapılması gerekenler iki şekilde olabilmektedir.

Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmek. Bunun için de öncelikle adresinizin bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğünü internet adresinden sorgulama yaparak öğrenmek.

e-Devlet sistemi üzerinden e-İmza ile yapmak.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ BİLDİRİM SÜRESİ VE CEZASI

Adres değiştirdiğiniz takdirde bunu 20 iş günü içerisinde bildirmek zorunludur. Değişiklik bildirimi yapmayanlara idari para cezası uygulanır.

Fakat her türlü afet, gasp hırsızlık, yangın ve terör nedeniyle bu bildirimlerin yapılamaması hallerinde bu ceza uygulanmaz. Bu süre zarfında bildirimde bulunmayanlara 87 TL ceza kesilir. Aykırı bildirimin cezası da 1000 TL'dir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol