Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Ağın Belediyesi Metruk Binaların Yıkımına Başladı

Elazığ’ın, görsel güzellikleriyle ön plana çıkan Ağın ilçesi, ilçe genelindeki  metruk evlerin yıkımına başlanmasıyla birlikte,  ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Ağın Belediyesi tarafından, başlatılan çalışmalar kapsamında,  üç ay içerisinde 39 adet metruk bina yıkıldı. 

Ağın Belediyesi, başlatmış olduğu çalışmalara ilişkin olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; metruk binalardan çıkan hafriyatların çevre düzenlemesinde kullanıldığı vurguladı.    

“Tüm Çalışmalarımız Estetik Kaygı Gözetilerek Yapılmıştır”

Ağın Belediyesi’nin, metruk evlerin yıkımına ilişkin olarak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Mahallelerimizde bulunan; yılan ve akrep yuvası haline gelen metruk binaların yıkım işlemine pilot bölge olarak Şenpınar Mahallesi’nden başlanılmış ve bugüne dek üç ay içerisinde 39 adet metruk binanın yıkımı tamamlanmıştır.

Binalardan çıkan hafriyatlar yol genişletme, taşlar mezarlıkların çevre duvarlarının yenilenmesi işlemlerinde kullanılmıştır.

Bununla birlikte;

mahalle içerisinde ki dar yollar genişletilerek istinat duvarları yenilenmiş, tel örgüleri çekilmiştir.

Eski imar yolları çalılardan temizlenerek açılmıştır.

Tüm çalışmalarımız estetik kaygı gözetilerek, çevre dostu bir şekilde yapılmıştır.

Harfiyat alanlarından çıkan odun vb. malzemeler belediyemizce geri dönüşüm malzemesi olarak kullanılmak üzere depomuzda stoklanmıştır.

Çalışmalarımız ilçe merkezinde devam etmekte olup; sırasıyla Akpınar, Başpınar ve diğer mahallelerimizde devam edecektir.

Bize yakışır bir Ağın için hizmetinizdeyiz”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol