Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Ahçik Sinema Filmi Oluyor

Ege Elazığ Dernekler Federasyonunun ikinci olağan genel kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede Başkan Nejat AK güven tazeledi.

Kongrede Başkan Ak bir müjdeyi de hemşerileriyle paylaştı.

BU FİLMİ YAPABİLMEK İÇİN YAKLAŞIK İKİ YILDIR UĞRAŞIYORUZ

Senaryosunu ve yönetmenliğini Osman Sınav’ın yapacağı Ahçik filmi hakkında açıklamalarda bulunan Ak, filmin gelirinin kimsesiz ve maddi durumu iyi olmayan Elazığlı öğrencilerin eğitimi için harcanacağını ve film ile Elazığ kültürünün tanıtımına katkı sunmayı amaçladıklarını kaydederek, “Ahçik’in senaryo yapılması konusu için yaklaşık iki yıldır uğraşıyoruz bu filmi yapabilmek için. Senaryonun sözleşmesini Osman Sınav ile yaptık.

Ahçik kitabını Elazığlı Yücel Çakmak yazdıktan sonra okudum. Ben kitabı 2 saatte bitirdim. Sanki sokaklarda yaşıyormuşum gibi hissettim. Kitabı okuduktan sonra bu neden film olmasın dedim. Hayalimde zaten hep Elazığ türkülerinin konulu şarkıları vardır. Ahçik’in de diğerlerinden farklı bir konusu vardı. Ankara Elazığlılar tanıtım vakfı ile anlaştık bu konu içinde.

Mehmet Çağlar’a da katkılarından dolayı teşekkür ederim” dedi.

ELAZIĞ’DA BU PROJEYİ ELAZIĞLILARA ANLATACAĞIZ

Ak açıklamasında film ekibinin en kısa sürede Elazığ’a gideceğini söyleyerek, “Osman Bey ile Elazığ’a gidip, Elazığ’da bu projeyi Elazığlılara anlatacağız.

Bu projede Elazığ’dan Fırat Üniversitesi, Elazığ Kültür Müdürlüğü ve Elazığ’ın önde gelen kanaat önderleri var.

Bu konuda bize çok destekçimiz olan Ertuğrul Kastıoğlu da var.

Kendisi Elazığ’ın yetiştirmiş olduğu değerli bir belgesel sanatçısı” dedi.


 

Anahtar Kelimeler:
Ahçik Sinema Filmi Oluyor

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol