Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK

Bu haber kez okundu.

Akgün Kadın cinayetlerine  dikkat çekti

Akgün kadın cinayetlerin önüne geçilmesi için eğitim sisteminde değişiklik yapılması gerektiğini ifade etti Son günlerde kadınlara yönelik uygulanan şiddet ve cinayetlere dikkat çeken Akgün, “ Önemli gün ve hafta etkinlikleri eksenli, yine kanaat önderlerimiz, milli ve manevi cümleler eşliğinde, kadının önemine dikkat çekecek, onlar bizim anamız-bacımız-kutsalımız kurgusunda, sloganlar eşliğinde açıklamalar yapılacak, bir gün sonrasında ise toplumsal yapımızda değişimi yapma irademiz kullanılmayacağı kaygılarımız devam ediyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde, Samsun'da sokak ortasında bir kadın, eski eşi tarafından öldüresiye dövüldü. Kadın bilincini kaybedene kadar kafasına defalarca tekme atan şahsa kimse müdahale etmedi. Ulusal medyada haber olan, bir anda tepkileri çeken, bu olay benzeri olaylar dünde yaşanmıştı.

18 Ağustos 2019 yılının 18 Ağustosunda yaşanan o insanlık dışı olayda; 43 yaşındaki Fedai Baran, eski eşini 10 yaşındaki kız çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklanmış, Emine Bulut'un, "Ben ölmek istemiyorum" diyerek feryat ettiği o görüntüler sosyal medyada yayılmış, bu vahşet olay üzerine Türkiye ayağa kalkmıştı. ”dedi “Eğitim Behemahal Masaya Yatırılmalıdır” Şiddetin ve cinayetlerin önüne geçilmesi için eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini kayeden Akgün, “2020 yılı kadına şiddet araştırmasında; 2000 kişinin katıldığı mini araştırmada katılımcıların %72’si toplumda yaşanılan en büyük sorunlardan birinin şiddet olduğunu belirtirken, Cinsiyet ekseninde bakıldığında; Kadınların %76’sı en büyük soruna şiddet derken, bu oranın erkeklerde %67 olduğu görülüyor.

Kadınlara göre diğer önemli sorun ise sokaktaki baskı ve taciz (%73). Katılımcılarımızın %42’si kendilerinin ya da çevrelerindeki birinin şiddete maruz kaldığını ifade ediyor. Kadınların %56’sı bu durumun farkındayken erkeklerde bu oranın %27’ye düşüyor. Şiddetin en sıklıkla eşlerden geldiği görülüyor.

Satır başlarında yer alan veriler, vahim tabloyu gözler önüne sererken, çocuklarımızın yetiştirilmesi sürecinde, okul öncesinde başlayan eğitim yanlışlarımızın, örgün ve yaygın eğitimde devam ettiğini düşünüyoruz. Yaşanan sorunların temelinde “hata/eror” veren, eğitimin, son 10 yıllık bir süreçte denetim dışı kalmasının ağır bedeliyle birlikte, her yönüyle, değerlerimiz dahilinde, behemahal masaya yatırılmalıdır. Çalışan, üreten yönüyle, hak ettiği sevgi ve saygıyı görmeyi hak eden, ancak yaşadığı toplumda; bazen horlanan, aşağılanan, son zamanlarda da aleni menfur cinayetlere uğrayan, evlilik bağıyla erkeklere emanet edilen kadınlarımız, mağduriyetleri ile birlikte hakları yer almalıdır.

Kadınlarımızın, her anne baba için kız evladı, erkekler için hayatı paylaşacağı eş, Allah (c.c.) indinde cennetin ayakları altına serilen, karşılık beklemeden veren, Allah'ın (c.c.) rızasını kazanmanın, cennete ulaşmanın en kestirme yolunun ona hizmetten ve onu gereği gibi sevmekten geçtiği bildirilen annelerimiz olduğu öncelikle ele alınmalıdır.

Okul öncesinden başlayarak, salt bilgi değil, uygulamayı da kapsayarak, hayatın kendisi kılınmalıdır.

Bu vesile ile şahsım ve Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği adına, “8 Mart Dünya Kadınlar Gününde”, bütün annelerimizin, istikbalimizin teminatı olan neslin doğru yetiştirilmesi hassasiyetinde, model olma mesuliyetinde, aile birliğinin sarsılmaz bekçileri kadınlarımızın, bütün hatalarımıza rağmen, bizi af edip, bağırlarına basan o güzel insanların bu özel günlerini kutluyor, ellerinden öpüyor, yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle, yaşadığımız toplum adına özür diliyoruz.” ifadelerini kullandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol