Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

Akın: "Depremden Sonra Elazığımıza Sınıf Atlatacak Hiç Bir Şey Yapılmadı"

Büyük depremin yıldönümü münasebetiyle değerlendirmelerde bulunan Akın, şu ifadelere yer verdi: "Maalesef şu anki iktidar Elazığ depreminde 1000 yıllık devletimizin sıradan ve rutin yaptığı ve yapılması gereken işlerini bir icraatmiş gibi anlatmaya çalışıyor. Evet bir deprem yaşadık, yetkililerin buraya gelmesi burada kalması, çadırlar kurulması, ve yiyecek dağıtılması bunlar zaten olması gereken şeyler. Elbette gelmelisiniz. Bunlar sizin sorumluluklarınız zaten. Gelip gidip günlerce Elazığ’da kaldık demek en hafif tabirle artık komik kalıyor. Kaldınız da ne yaptınız, icraatleriniz neye yol açtı bunu konuşalım! İşte; 2. kışını konteynırlarda geçiren vatandaşlarımız. Kendisinden tek kuruş alınmadan ev teslim edilmesi gerekirken, bankanın yolu gösterilen insanlar. Neredeyse bunalıma giren 100’lerce dükkanı yıkılan esnaf. Verilen krediyi nasıl ödeyeceğim diye düşünen Depremin ve Pandeminin yıkıp geçtiği iş insanları, esnaflar, şoförler 3-5 ay vergisi SSK’sı ertelenip sonra boynuna binilen işadamları. Yeni bir deprem olması durumunda çökmesi kuvvetle muhtemel “Orta Hasarlı” diye adlandırılan binalar. Hala daha yıkılmamış binalar. Denetim yok diye tavan yapmış ev kiraları. Kiralık ev yok diye göç eden komşusuna, akrabasına, oğluna kızına sığınan binlerce insan. Metruk binalarda tiner çeken, fuhuş yapan insanlar. Daha binalar bitmemişken 2. deprem olması durumunda nereye gideceği ne yapacağı belli olmayan insanlarımız. *Binlerce mimarın olduğu bir ülkede, tek tip binalarla doldurulmuş, sosyal dokudan uzak ruhsuz binalar. Buraya geldiniz işte bu onlarca hataya imza atıp gittiniz ve bu millet sizin hatalarınız altında inim inim inliyor.

YALAN SÖYLERSEN GÜNAH, ALGI YÖNETİRSEN SEVAP

Hal böyleyken Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, bir anda ortaya çıkıp kulak çekme muhabbetine dahil olma isteği yüzünden, 8 Ocak 2021 tarihinde bir basın açıklamasında şunları söyledi. “Depremin üzerinden 11 ay geçti 8000 konutu bitirdik vatandaşlarımıza teslim ettik”dedi. Ben el insaf diyorum başkada birşey diyemiyorum. Bakınız 8000 evden vazgeçtik şu an daha 3000 ev bile teslim edilmediğini belirtmek istiyorum. Ben burdan sayın Bakan Kurum’un çıkıp söylediği doğru olmayan bilgiler için Elazığlı hemşehrilerimizden özür dilemesini istiyorum. Umarım bir daha bu yola başvurmaz ve ve bakanlık düzeyinde insanları aldatmazlar. Bize göre bunda şaşılacak birşey yok. İnsanları yanıltmak, onlara yanlış bilgi vermek, duygularıyla oynamak onları hatta hiçe saymak maalesef AKP Sayfa 2 / 8 tarafından 18 yıldır "algı yönetimi” olarak adlandırılıyor. Yani yalan söylersen günah, ama adına algı yönetimi dersen sevap. Ve aynı teknikleri kullanarak daha nice yanlışların altına imza atıldığını anlatmanın manası yok çünkü bu tüm vatandaşlarımız tarafından biliniyor ve gerekeni sandıkta yapacağından hiç şüphem yok.

KENDİNİ ACEMİ BERBERE TESLİM EDEN CEBİNDEN PAMUĞU EKSİK ETMESİN

Milletimiz aslına gittikleri berberin bırakın usta olmayı, vasat bile olmadığını gördü. AKP yöneticileri vatandaşlarımızı iki kış boyunca 20 m2 ilk konteynırlarda yaşatarak, evlerini küçücük yaparak, hak kayıpları yaşatarak, bu da yetmez üstüne para talep ederek tabiri caizse insanlarımızı kan revan içerisinde bıraktı. İnsanlarımız aslında derdi hizmet olmayan ne kadar acemi bir kadroya düştükleri artık anladı ve işi ehline verme hususunda artık kimse kararlarını değiştiremeyecek.

BASİT BİR HAMLE İLE BİNALAR %20 ORANINDA DAHA HIZLI TESLİM EDİLEBİLİRDİ!

9-10 kata imarlı yerde, 5 kat bina yapma kararı verirseniz 1 adet temel açma, 1 adet temel yapma ve 1 bodrum yapma süresi kaybedersiniz, ayrıca 1 çatı yapma süresi kaybedersiniz bu da yetmez, buna mobilize olma yeni teşkilatlar kurma süresini de kayıplara eklerseniz sonuç olarak işte şu an Elazığ’da olduğu gibi 8000 yerine 3000 evi teslim edemezsiniz, vatandaşta sizin yüzünüzden 2. kışını bu soğukta konteynırlarda geçirir.

VATANDAŞTAN TEK KURUŞ ALINMADAN EVLER TESLİM EDİLEBİLİRDİ!

Mahallelerde hali hazırda imarın izin verdiği kadar kat sayısı yükseltilseydi, 5 kat hak sahiplerine kalan katlar da müteahhitlere kar olarak verilirdi. Ve vatandaştan tek kuruş alınmadan belki küçük bir devlet desteği ile onlara ev teslim edilebilirdi. Bunun gibi nice fikirler ancak istişare ile ortaya çıkabilir. Ancak vatandaştan kopuk kendini her türlü öneriden müstağni gören bir anlayış maalesef idarecilerin ne kadar yanlış bir noktada görev yaptıklarını göstermektedir. Tüm bunlar karşılığında vatandaştan para istenmesi ayrı bir vahim tablodur. Bugün sadece bir köprü ve tünele öz kaynaklarla 2 milyar TL para harcanırken, maalesef maddi ve manevi travmaya girmiş vatandaşlarımızdan ev yapma karşılığında para isteniyor. Halbuki 2 milyar TL ye 6000 konut ücretsiz teslim edilebilirdi. Veya tüm konutlar kat arttırımı birlikte verilecek müteahhit karı ve devlet desteği ile ücretsiz teslim edilebilirdi. ABESLE İŞTİGAL PARTİSİ Bu yıl hükümet yurtdışındaki bankalara 179 milyar dolar faiz ödeyeceğini belirtti. Bu parayı daha iyi anlamak için örnek vermek istiyorum. Bugün dünyanın en gelişmiş uçak gemisi 13 milyar dolardır Amerikadadır, bu parayla bu uçak gemisinden 14 tane alınabilir, Türkiye’nin F16 sayısı 283 dür ancak bu parayla 12.000 adet F16 satın alınabilir ve son olarak bu parayla Türkiye deki tüm evler yıkılıp yapılabilir. Bugün Elazığ’daki tüm evleri yıkıp Sayfa 4 / 8 yeniden yapmak için yarım milyar dolar yeterli ama gelin görünki AKP vatandaşa harcamak yerine, başka önceliği olmayan yatırımlar yapmayı daha isabetli görüyor. Her zaman dediğim gibi milletimizin sorunu neyse oraya yönelmek icap eder. Bakınız Başta İstanbul olmak üzere çeşitli illerimizde, yıllardır uzmanlar şiddetli bir deprem olacak diye bas bas bağırıyor. Ancak bizler ne görüyoruz. Her zamanki gibi Sanayi yerine köprüye, üst geçite, tüp geçite, Kentsel dönüşüm yerine Kanal İstanbul’a yatırım yapılıyor. Öğrencinin borcu yerine dev firmaların borcu siliniyor. Ben bu tutumu sürdüren iktidar partisine kısaca Abesle İştigal Partisi diyorum. Vatandaş ne istiyorsa, vatandaşa ne lazımsa onun tersini yapmak iktidarın ana hizmetleri arasındadır.

HORMONLU DEV MÜTEAAHHİTLERİN VERGİSİ SİLİNDİ, GARİBAN ESNAFIN, ŞOFÖRÜN KREDİSİ HALA ÖTELENMEDİ!

Elazığımızda bir deprem oldu, bir faizsiz kredi dağıtıldı. Bu olması gereken güzel bir şey. Şoför kardeşlerimiz borçlandı, ödeme zamanı geldi geçiyor, pandemiden sokağa çıkma yasağından dolayı müşterisi olmadığı için evine ekmek götüremeyen şoförlerimizin kredisi niçin ötelenmiyor, niçin bu kardeşlerimizin sesini duymuyorsunuz? Dev inşaat firmaların borcunu bir kerede silip affediyorsunuz da bu şoför kardeşlerimizin borcunu neden ötelemiyorsunuz soruyorum ben ilin vekillerine! İnşallah kendileri bu çağrımıza kulak verirlerde bir an önce bu kardeşlerimizin mağduriyetlerini giderirler.

VALİ ERKAYA YIRIK’A TALEBİMİZİ İLETTİK ELAZIĞ’A SINIF ATLATTIRACAK YATIRIM ÖNERİSİ

TOKİ’ler Buradan Çıkmadan Anlaşma Yapılıp, En az 2000 adet atölye imal ettirilmelidir! Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı olarak 15 Ocak 2021 Cuma günü Valilik ziyaretimde Sayın Valimiz Erkaya YIRIK’a talebimizi ilettim. Onlara “Yakın gelecekte büyük bir işsizlik problemi yaklaşıyor ve Gençlerimiz işsizlik problemi ile boğuşuyor. Esnafımız tacirimiz işini yapacak yer bulamıyor. Öncesinden zaten yeterli değildi hatta yoktu, ama şimdi Esnaflarımızın işini kuracağı tek dükkan tek atölye kalmadı. Lütfen TOKİ’ler çıkmadan hazine arazisini alıp, buraya en az 2000 atölye yaptırın bari bu şekilde şehrimize katkınız olsun. Allah’ın izni ve inayetiyle göreceksiniz ki kısa sürede atölyeler dolacak, çarklar dönecek, gençlerimiz iş bulacak, iş kuracak. Çarşı esnafının artan iş ve alım gücünden dolayı yüzü gülecek. Basit bir hesapla her atölyede 5 insan istihdam edildiğini varsayarsanız toplam 10.000 insan iş bulur ki bu çok temkinli sayıdır. Bu sayı çok daha artabilir.” dedim.

YAŞANABİLİR BİR ELAZIĞ İÇİN HERKESİN MUTLU OLACAĞI PROJELERİMİZ VAR!

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı olarak Elazığ’ımıza sınıf atlattıracak, her şeyden evvel işsizliği kökünden çözecek, yeni bir sanayi memleketi haline dönüştürecek, her işadamının Elazığ’a yeni teknolojik yatırımlar için sırada beklediği bir il haline getirmek ana hedeflerimiz arasındadır. İsraf, lüks, şatafat, rüşvet, yalan ve faizi Elazığ gündemimizden silecek bunlara asla müsaade etmeyeceğiz. Her bir Elazığ’ın evladı bizim için önemli olacak, adamı olan değil, adam olan insanların hepsine değer vereceğiz. Elazığ’ın nüfusunu gelenek ve göreneklerini koruyarak biz biz yapan değerlere sahip çıkarak, sosyal kültürel ve turizm alanlarında iyi düşünülmüş, ilimizi iç ve dış turizme açacak projeler ile bölgemizde öne çıkmasını sağlayacağız. Ayrıca ben ve yönetim kurulum her konuda olduğu gibi Depremin sosyolojik, psikolojik ve ekonomik etkilerini en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Vatandaşlarımız gittiğimiz yerlerde bize özlem ile bakıyor. Aynı duygularla biz de vatandaşlarımıza gerçek hizmet götürmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Yapılacak olan yerel ve genel seçimlerde göreve gelirsek vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek bizim için birinci vazife olacağının teminatını vermek isterim. Kendi yerel halkıyla uyumlu, istişareli, adaletli ve onları Elazığ’da ve Türkiye’nin her yerinde en iyi şekilde temsil edecek bir politika izleyecek, helali haramı bilen hakkı hukuku bilen adaylarımız ile Yeniden milli görüş belediyeciliğini, vekilliğini insanlarımıza yaşatmayı bizler hedef olarak koyduk. Kendi işini yaparken kendi mumunu, devletin işini yaparken devletin mumunu yakacak adaylarımızın iş Sayfa 7 / 8 başına gelmesi için İl Başkanı olarak ve idaremdeki çelikleşmiş teşkilatlarımla, insanlarımıza Adil bir düzen götürmek için, Yaşanabilir bir Elazığ için gücümüz yettiği kadar çalışacağımızı burdan tüm halkımıza belirtmek isterim. Tüm bu iyi dileklerimizin dua niyetinde Allah’tan kabul görmesini niyaz eylerim, Allah’a emanet olunuz."
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol