Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

AKIN’DAN YILDIRIM’A TEPKİ

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın açıklamamalarına ilişkin yaptığı açıklamada; "Elazığ’ın sorunlarını Erdoğan Düşmanlığına indirgeyerek, aslında hemşehrilerimizin sorunlarından ne kadar kopuk olduklarını bir kez daha göstermiş oldular."dedi.

HEMŞEHRİLERİMİZİ ALDATMAKTIR

AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım'ın Gazetemiz Günışığı Haber Müdürü Gülçin Turgut'a verdiği özel röportajda; “Türkiye’de muhalefet sorunu var, muhalefet biz gelirsek şunları yaparız diye mi iktidara yükleniyorlar, yoksa Erdoğan’ı indireceğiz anlayışı ile mi siyaset yapıyorlar bunu kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." Yönündeki açıklamalarını eleştiren Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın; “Elazığ’da her şey yolundaymış da, muhalefet sadece Erdoğan’ı indirmek istiyormuş gibi bir hava oluşturmak en hafif tabirle hemşehrilerimizi aldatmaktır."dedi.

FAZLA SÖZE GEREK YOK

Yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ'da vatandaşların hastanelerde sorun yaşadığını ve ilçelerde birçok okullarda öğretmen eksikliği olduğunu savunan Akın, "Elazığ gibi ortalama nüfuslu bir şehirde bile bugün ultrason gibi basit bir tetkike hemşehrilerimiz 2-3 ayda ulaşamıyor. MR vb gibi tetkiklere 6 ayda ulaşamayan hastalar var. İlçelerde hastane var ama sağlık ocağından farksız.

DİYALİZ HASTALARI 100 KM ÖTEDEN GELİYOR

Gidip herkes bakıp görebilir, bir ilçe hastanesinde kadın doğum uzmanı yok, MR cihazı yok, diyaliz ünitesi yok. 100 km öteden 10'larca diyaliz hastası Elazığ’a sadece bunun için geliyor. Dikkatinizi çekiyorum burası bir ilçe, köy değil!

HANGİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ?

Diğer taraftan Elazığ’ın tüm ilçelerine bakabilirsiniz, bağlantı yolları henüz yapılmamış. İlçelerde lise düzeyinde yeterli öğretmen olmadığı için, vatandaş çocuğunu merkeze gönderiyor. Hangi çağda yaşıyoruz!  Lise eğitimi için merkeze gidilir mi? Bundan dolayıdır ki eğitim sistemi çökmüş." diye konuştu.

ÇİFTÇİ KAN AĞLIYOR, ESNAF SİFTAHSIZ

Açıklamasında hayvancılık sektöründeki sıkıntılara da değinen Abdullah Akın; "Hayvancılık sayelerinde bitti. Vatandaşımız yem alamadığı için karnında yavrusu olan ineğini kesiyor. Hiç bir şey bilmiyorlarsa üreticilerle konuşsunlar. Mazot, elektrik, ilaç, işçilik aldı başını gidiyor bundan dolayıdır ki tarım da bitti. Çiftçi kan ağlıyor.  Elazığlı et, peynir ve süt üreticileri perişan, esnaflarımız siftah yapamıyor."dedi.

ELAZIĞ’DA 30 BİN KAYITLI İŞSİZ

Maden sahalarının işletilmesiyle ilgili de AK Parti'ye çok sert eleştirilerde bulunan Akın, yatırımın peşkeş çekildiğini ileri sürerek, "Sayın Şerafettin Yıldırım’ a soruyorum; Maden ilçemize bir çivi çakmadığınız gibi oradaki Bakır Madenlerimizi peşkeş çekmek isteyen sizin partiniz AKP değil miydi? Cengiz Holdingle ilişkinizi kimse bilmiyor mu sanıyorsunuz. Nasıl oluyor da hala milletimizin gözünün içine bakabiliyorsunuz hayret ediyoruz.  Elazığ’da 30 bin kayıtlı işsiz var. Kayıt dışılarla birlikte 60 bin işsiz olduğunu söyleyebiliriz. Bu işsizler ordusunu kim oluşturdu?"diye konuştu.

VATANDAŞ SESİNİ DUYURACAK MERCİİ BULAMIYOR

Abdullah Akın, TOKİ'lerde yaşanan sıkıntılara da değinerek, vatandaşın sesini duyuracak mercii bulamadıklarını ifade ederek, "TOKİ'ler mağduriyet oluşturdu. Hala daha oluşturuyor. Sivrice'de vatandaşın en güzel yerdeki dükkânını alıp başka yerde veriyorsunuz,  bu örnekleri çoğaltmak mümkün." dedi.

1000 DÖNÜMLÜK MERA ARAZİSİ

Mera alanlarının sanayi alanına dönüştürmeye çalışıldığını iddia eden Akın, AKP İl Başkanına ve milletvekillerine seslenerek; "Köylünün mera alanlarından elinizi çekin!" dedi.

Malatya Yolu ile Baskil arasında kalan üniversite arazisine yakın Merkeze bağlı Bağdere köyü muhtarı ile konuştuklarından da bahseden Başkan Akın açıklamasında şunları kaydetti: "Bakınız Malatya yolu ile Baskil arasında kalan üniversite arazisine yakın olan merkeze bağlı Bağdere Köyümüz var. Muhtarımız ile görüştük. 1000 dönüm mera arazisini İl Özel idaresi sözüm ona bir özel şirkete verip sanayi alanı yaptıracak.

ŞEHİR İÇİNDE ÖLÜ ALANLAR VARKEN!

DSİ ve Ziraat Odası İl Özel idaresinin 23.05.2022 tarihli bu kararına şerh düşmelerine rağmen AKP’nin bu araziyi istemekteki amacı nedir? Şehir planında birçok Sanayi alanı varken ve yer gösterilmişken niçin orayı istiyorsunuz? Sanayi alanı ne zamandan beri en verimli tarım alanlarına yapılmaya başlandı? Şehir içinde bu kadar atıl ve ölü alan varken, sırf rant için Bağdere Köyü'nün Mera Alanını elinden almaya çalışıyorsunuz.

MERALARDAN ELİNİZİ ÇEKİN

AKP İl Başkanına ve milletvekillerine sesleniyorum;Köylünün mera alanlarından elinizi çekin. Hepimizin gördüğü üzere Hayvancılığın ve tarımın en önem kazandığı bu dönemde AKP gidip köyün mera alanlarını sanayi alanına dönüştürmeye çalışıyor. İşte AKP budur."

Anahtar Kelimeler:
AKINDAN YILDIRIMA TEPKİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol