Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Aksa Elektrik 2020’deki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

 Çoruh bölgesinde geçtiğimiz yılın en yüksek elektrik tüketimi temmuz ayında gerçekleşirken, Fırat bölgesinde ise en yüksek tüketim ağustos ayında gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2020 yılında Çoruh bölgesindeki elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 azalırken Fırat bölgesindeki elektrik tüketimi ise bir önceki yıla göre az da olsa artış gösterdi.

Aksa Elektrik, hizmet verdiği Çoruh ve Fırat bölgelerindeki 2020 yılının elektrik tüketim oranlarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çoruh bölgesinde 2020 yılının en yüksek elektrik tüketimi temmuz ayında gerçekleşirken Fırat bölgesinde ise ağustos ayında gerçekleşti.

2020’de Çoruh Bölgesinde elektrik tüketimi azaldı

Çoruh bölgesindeki illerde 2020 yılındaki elektrik tüketiminin bir önceki yıla göre Artvin’de yüzde 15, Giresun’da yüzde7, Gümüşhane’de yüzde 19, Rize’de yüzde 23 ve Trabzon’da yüzde 15 azaldığı görüldü.

Fırat bölgesinde ise 2020 yılındaki elektrik tüketimi bir önceki yıla benzer seviyede gerçekleşti. Elazığ’da elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5 artış gösterirken, Malatya’da elektrik tüketimi yüzde 1’in altında da olsa artı. Bingöl’de 2020’deki elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 7 azalırken, Tunceli’de ise elektrik tüketimi yüzde 2 seviyesinde düştü.

Ticarethane ve sanayi grubundaki elektrik tüketimi son altı ayda arttı

Çoruh bölgesinde ticarethane grubunun toplam elektrik tüketiminde 2020 yılının son altı ayında, yılın ilk yarısına göre yüzde 20’lik artış yaşanırken sanayi grubunda ise bu artış yüzde 34 olarak kaydedildi.

Fırat bölgesinde ise ticarethane grubunun toplam elektrik tüketiminde 2020 yılının son altı ayında yılın ilk yarısına göre yüzde 22’lik artış yaşanırken sanayi grubundaki artış oranı yüzde 18 olarak gerçekleşti.

Abone sayıları arttı

Aksa Elektrik, Çoruh ve Fırat bölgelerindeki abone sayılarındaki oransal değişimi de açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Çoruh bölgesinde 2020’nin sonunda abone sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 3 arttı.

Fırat bölgesinde abone sayısındaki oransal değişikliğe bakıldığında ise 2020 yılının sonunda abone sayısının bir önceki yıla göre yüzde 4’ten fazla arttığı kaydedildi.

Abone sayıları incelendiğinde Fırat bölgesinde sanayi ve ticarethane grubundaki abonelerin artış oranı dikkat çekti. Fırat bölgesinde 2020 yılında sanayi ve ticarethane grubundaki abone sayısı bir önceki yıla göre yüzde 16 arttı. Çoruh bölgesinde ise sanayi ve ticarethane grubundaki abone sayısı 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artış gösterdi.

Yeni yabancı abone sayısı azaldı

Yabancı uyruklu kişilere ait abonelik bilgilerini de açıklayan Aksa Elektrik, 2020 yılında bir önceki yıla göre yeni yabancı abone sayısında azalış olduğunu kaydetti. Çoruh bölgesinde 2020 yılında yeni yabancı abone sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15 oranında azaldı.

Fırat bölgesinde ise 2020 yılında yeni yabancı abone sayısının bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 13 oranında azaldığı kaydedildi.  

Son çeyrekte Çoruh’taki elektrik tüketimi yüzde 25’ten fazla azaldı

2020 yılının son çeyreğindeki (ekim, kasım, aralık) elektrik tüketim oranlarını da açıklayan Aksa Elektrik, bu dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre Çoruh bölgesinde elektrik tüketiminin azaldığını, Fırat bölgesinde ise arttığını kaydetti.

2020’nin son çeyreğinde Çoruh bölgesinde elektrik tüketimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 25’ten fazla azaldı. Şirket, Fırat bölgesinde ise elektrik tüketiminin 2020 yılının son çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 5’ten fazla arttığını açıkladı. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol