Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Altında Düşüş Devam Ediyor

Geçtiğimiz yılı en kazançlı yatırım aracı olarak kapatan altının fiyatlarında düşüş sürüyor. Bütün dünyada aşılamanın başlaması, Çin’deki aşının bazı Avrupa ülkeleri tarafından kabul görerek aşılanmanın başlaması, hayatın normale döneceği beklentileri de altın fiyatlarının düşüşünde etken olarak gösteriliyor.

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altında yaşanan düşüş trendini değerlendirdi. Çakmak,” Altın eski seviyelerine çıkacak ama gün olarak bir şey söylememiz yanlış olur. Biz altı ay bir yıl süreyle eski seviyelerine döneceğini düşünüyoruz. Yatırımcıya önerimiz bu düşüşü fırsata çevirsinler” dedi.

“YATIRIMCIYA ÖNERİMİZ DÜŞÜŞÜ FIRSATA ÇEVİRSİN”

Yatırımcılara önerilerde bulunan Çakmakçı, “Altın eski seviyelerine dediğimiz gibi çıkacak ama gün olarak bir şey söylememiz yanlış olur. Biz altı ay bir yıl süreyle eski seviyelerine döneceğini düşünüyoruz. Yatırımcıya önerimiz bu düşüşü fırsata çevirsinler. Bir ürün düşüş trendindeyken alınır. Kalkıp çıkış trendinde alınmaz. Düşüşten alınır, yukarı beklenir” ifadelerini kullandı.

“ELLERİNDE ALTIN OLANLAR ŞEYDEN KORKMASIN”

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altının her zaman olduğu gibi yine güvenli bir liman olduğunu ve vatandaşın altında yaşanan düşüş karşısında panik yapmaması gerektiğini kaydetti.

Çakmakçı, “3 bin 600 gibi rakamlar da Cumhuriyet Altınını gördük. Şimdi 2 bin 889 seviyelerinde. 600-700 liralık bir düşüş. Tabi bu düşüşü vatandaş fırsata çevirsin. Ama ellerinde altın olanlar da bir şeyden korkmasınlar. Kalkıp da altın daha düşüyor. ‘Ben elimden çıkartayım’ düşüncesi hiçbir şekilde olmasın. Altın uzun vadede herkese de kazandırmıştır. Bunu geçmiş yıllarda yaşadık. Yine önümüzdeki yıllarda da bunu yaşayacağız. Bu kesin gibi bir şey görünüyor. Ki altın 540’ı gördü. Altındaki trend şudur; altın gördüğü rakamı mutlaka ve mutlaka görür. Yani 50’ı da görür, 540’ı da geçer” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol