Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

Aracı Olanlar Yasaklardan Muaf Mı?

Korona Virüs’ ün yayılımını engellemek amacıyla   alınan 17 günlük tam kapanma kararının, uygulama  sürecini yaşadığımız şu günlerde Elazığ’da oluşan araç trafiği kafaları karıştırdı.

Elazığ’ın önemli caddelerinde san ki kısıtlama yokmuş gibi vatandaşların rahatlıkla araç kullanıyor olması araçlar yasaklardan muaf mı?

Sorusunun sorulmasına neden oldu.

Birçok vatandaş kararlara rağmen şehir genelindeki yoğun araç trafiğinden duydukları rahatsızlıklarını belirterek suiistimallere dikkat çektiler.

 Kısıtlamalar Sadece Araçları Olmayanları Mı Kapsıyor?

İçişleri Bakanlığı’nın 17 Günlük tam kapanma sürecinde 81 il valiliğine gönderdiği genelgede çok açık bir şekilde araç kullanımının engellenmesi isteniyor. İlgili genelgede , “Vatandaşlar, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.” denilmektedir.

Genelge net olmasına karşın Elazığ’ın caddeleri tabiri caizse araçtan geçilmiyor.

Hatta trafik zaman zaman o kadar  yoğun oluyor ki zorunlu ihtiyaçlarını gidermek için dışarıya çıkan vatandaşlar karşıdan karşıya geçerken uzun süre beklemek zorunda kalıyor. 

Yaşadıkları bu tablo karşısında sitemde bulunan vatandaşlar, yetkililere;  kısıtlamalar sadece araçları olmayanlarımı kapsıyor?

Şeklinde seslendiler. 

Bizler de sorumlu yayıncılık anlayışımızın gereği olarak yetkilileri  gerekli tedbirleri alarak  alınan kısıtlama kararına rağmen keyfi bir şekilde araç kullananlar ile ilgili gerekli işlemleri yapmaya davet ediyoruz.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol