Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Arslan: LGS tercihi yapacak öğrencilerimizi, meslek liselerindeki büyük dönüşümün içinde yer almaya bekliyoruz…

Meslek Liselerinde büyük bir değişim ve dönüşüm başladı…

Başkan Arslan değerlendirmesinde, “Milli Eğitim Bakanlığı ile TOBB arasında 26 Şubat 2019’da imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yetiştirmek üzere çağın niteliklerine uygun ‘yeni ve dinamik’ bir mesleki eğitim modeline geçildi.

Protokol kapsamında 81 ilde 81 meslek lisesi ile çalışmalara başlandı.

Elazığ olarak biz de Milli Eğitim İl Müdürlüğümüzle birlikte önemli çalışmalar yaptık.

Bu kapsamda mesleki eğitimin hem dinamik hem de sanayi, ticaret ve tarımın ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmasını öncelikli ilke edindik.

Okullarımızı tercih edecek gençlerimiz; mezun olduklarında ‘ara eleman’ değil, ‘aranan eleman’ olacaklar” dedi.

İş dünyasının ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetişmesini hedefliyoruz…

Oda ve Borsalar vasıtasıyla mesleki eğitimin hem dinamik hem de sektörün ihtiyaçları doğrultusunda yeniden tasarlandığını belirten Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “TOBB ve Odamız destekleriyle Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde; yeni atölyeler ve laboratuvarlar kuruldu aynı zamanda mevcut olanları yenilendi.

Okulumuzda halen Bilişim Teknolojileri, Elektrik- Elektronik Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı ile Motorlu Araçlar Teknolojisi alanları için tercih yapıla biliniyor. 

Detaylı bilgi için Sarayatik Mahallesi Öğretmen Cemil Meriç Caddesi No:6’da bulunan Elazığ MTAL ziyaret edilebilir veya 2181595 nolu telefondan bilgi alınabilir.

Bu düşüncelerle LGS 2021 tercih döneminde gençlerimizi Meslek Lisemizi tercih etmeye davet ediyor, eğitim ve öğretim döneminin tüm öğrenci kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol