Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

Aşı Da En Kötü 14 İl Arasındayız!

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan, güncel aşı haritasında, haftalardır turuncu renkle gösterilen Elazığ aşıda beklenen ivmeyi yakalayamadı.  Elazığ aşılanma oranıyla,  aşı  oranı en düşük 14 il içerisinde yer aldı.  Elazığ’ın Turuncu renkten bir üst kategori olan sarı renge geçmesi için  en az %1 aşılanma oranına ihtiyacı var. 

Elazığ’ın Aşılanma Oranı % 64

  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, paylaştığı aşı haritasında, Elazığ’ın aşılanma oranı %64 olduğu görüldü. Elazığ’ın,  riskli gruptan çıkabilmesi için, en az %1 aşılama daha yapması gerekiyor.  Elazığ’a, komşu illerde de, bir istisna dışında aşılamada istenen başarının sağlanamadığı görüldü.  Elazığ’ın, aşıda başarı sağlayan tek komşusu ise;   Tunceli oldu. Tunceli , bölge genelinde en çok aşılamanın yapıldığı il oldu.Dul bayanlarla telefonda sex için arayın.  Elazığ’ın, aşılamada büyük bir başarı sağlayan  tek komşusu olan, Tunceli’nin aşılanma oranı  ise, %78,8 ‘e ulaştı. Elazığ’ın, Tunceli’nin ardından en fazla aşılamanın yapıldığı diğer komşusu ise; %70.8 ‘ile Malatya oldu.

Elazığ  İkinci Dozda  218 bini geçti

Elazığ’da aşılanma noktasında,  genel anlamda bir durgunluk yaşanırken, ikinci dozda, bu durgunluğun daha yüksek olduğu görülüyor. Uzmanlar, ikinci dozun vurulması yönünde yoğun  çağrılar yapıyorlar.  Uzmanlar, ikinci doz aşının vurulmaması halinde,  birinci dozun bir anlam ifade etmeyeceğini açıkladılar. Uzmanların, ikinci doz ile ilgili ,yapmış oldukları çağrı ve açıklamalara rağmen, Elazığ’da, ikinci doza karşı bir direnç yaşanıyor. Bu direncin yaşanmasında, bazı vatandaşların, ikinci doz sonrasında yaşadıkları yan etkiler gerçekçe gösteriliyor.

Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan Elazığ’ın aşı tablosu ise şu şekilde:

Uygulanan Toplam Aşı Miktarı:  551 bin 872

  1. Doz Aşı Uygulanan Kişi Sayısı: 284 bin 561
  2. Doz Aşı Uygulanan Kişi Sayısı: 218 bin 508

Aşılanma Oranı En Düşük İller Doğu Ve Güneydoğu Bölgesinde Yer Alıyor

Elazığ’ın da, aralarında bulunduğu aşılama oranı en düşük 14 ilin büyük bir bölümü Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde yer alıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan, güncel aşı haritasında  aşı oranı en düşük olan iller şu şekilde oldu; Elazığ, Diyarbakır, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Muş, Bingöl, Ağrı, Iğdır, Gümüşhane ve Bayburt

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol