Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Aşı Karşıtlarına PCR Zorunluluğu Getirildi

 İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, aşı karşıtlarını zorlayacak düzenlemelerin getirildiği duyuruldu. Bakanlık tarafından alınan yeni kararlara göre; aşı yaptırmayanlardan, belli alanlara girişlerinde  ve yolculuk öncesinde PCR Testi istenecek.

 Bakanlık tarafından yapılan açıklamanın detayları ise şu şekilde oldu; Başta öğretmenler olmak üzere eğitim personeli, kantin çalışanları ile öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi, öğrencilerle bir araya gelecek görevlilerden, aşı olmamış ya da daha önce hastalık geçirmemiş olanlardan, haftada iki kez PCR testi ile taranmaları istenecek.

PCR testi sonuçları, okul idareleri tarafından gerekli işlemler yapılmak üzere kayıt altında tutulacak. Aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerden, okul, sinema, tiyatro, konser  ya da şehirlerarası toplu taşıma araçlarını (uçak, tren, otobüs vb.) kullanma sırasında PCR Testi istenilecek. PCR Testi zorunluluğu, 18 yaş ve üzeri vatandaşların tamamı için uygulanacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol