Öne Çıkanlar seçim2023 İl Hıfzıssıhha Meclisinden Yeni Kararlar Gıda Denetim Seferberliği Başlatıldı Yaz Etkinlikleri Başlıyor Gençlere Online Spor Eğitimi

Bu haber kez okundu.

Avcıl’dan Konut Fiyatı Uyarısı

Avcıl, Döviz kurunda yaşanan, yukarı yönlü dalgalanma ve inşaat malzemelerindeki, KDV oranının düşmemesinin sektörlerini ,durma noktasına getirdiğini kaydetti.   

“İnşaat Malzemelerinde KDV İndirimi Yapılmalı”

 İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Avcıl,  yaptığı açıklamada sektörlerinde yaşanan durgunluğun aşılabilmesi için, KDV indirimi yapılmasını istedi. Avcıl, ‘’Gerek kurdaki dalgalanma, gerek malzemelerde yaşanan artışın sektöre büyük bir yara açabileceğini tahmin ediyoruz.   Yaşanan bu olumsuz tablo,  konut fiyatlarına yansıyacak. Konut fiyatlarında beklenen düşüş olmayacağı gibi, aksine yükselecektir. Bu nedenle, inşaat malzemelerinde KDV indirimi yapılmalıdır” dedi.

“ 1.5 Yılda Yüzde 250 Oranında Artış Yaşadı”

Son 6 ayda malzeme fiyatlarında yüzde 150 son 1.5 yılda ise yüzde 250 oranında artış yaşadığını ifade eden Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği  (ELMÜTDER) Başkanı Av. Osman Avcıl, artışın sektörde büyük zorluklar yaşattığını kaydetti.  Avcıl, sektörlerinde yaşanan olumsuzlukların devam etmesi halinde 2022 yılında  bir çok müteahhit in işi bırakacağını vurguladı Avcıl ‘’Umarım bu olumsuz gidişatın önüne geçilir,  aksi halde yeni yılda konut fiyatlarındaki artış, son 2 yılın en büyük artışı olabilir dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol