Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI suriye BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI

Bu haber kez okundu.

Badem Hasadı Yapıldı

Çatalharmanı köyünde, Cemil Baytaş tarafından 310 dönüm alan üzerinde yetiştirilen, organik bademlerin hasadı ,düzenlenen törenle  yapıldı.

Törene Elazığ Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner, Elazığ Ziraat Odası Başkanı İbrahim Hacıoğulları ve vatandaşlar katıldı.

Hasat töreninde davetlilere,  badem ve badem sütünden yapılan soğuk baklava ikram edildi.  

“Bahçe 5 Yıl Önce Kuruldu”

Bu yıl ikinci hasatlarını yaptıkları belirten   Cemil Baytaş, “Bahçemiz 5 sene önce kurulan bir bahçe. Şuan 3, 4 ve 5 yaş olmak üzere üç farklı ağaç çeşidi bulunmakta.

Toplam arazi miktarımız 310 dönüm. Suyumuzu barajdan çekiyoruz ve bahçemiz sulu bir bahçe. Geçen yıl ilk hasadımızı aldık. İç piyasada perakenden pazarladık. Bu sene geçen seneye oranla bahçenin yaşı gereği ürün biraz daha fazla” dedi.

 “Badem Üretiminin Artması Ekonomimiz Ve Tarımımız Açısından Çok Önemli “

Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan ise yaptığı değerlendirmede, “Daha önce Elazığ’da sadece tarla sınırlarında dikimi yapılan badem bitkisi şuanda 19 bin dekar alanlara ulaşmış modern badem bahçelerinden oluşuyor. Yıla ve iklime göre değişmekle birlikte yıllık Elazığ ilinde ortalama 4 bin tonun üzerinde bir badem üretimi gerçekleştirdik.

Özellikle Türkiye’de stratejik bir ürün olan sanayide ve çerezlik olarak kullanılan bu üründe bu denli üretimin her yıl artması hem ilimiz hem bölgemiz hem de ülke tarihimiz, ekonomimiz ve tarımımız açısından çok önemlidir” ifadelerine yer verdi.

“Hibe Destekleri Veriyoruz”

Orman Bölge Müdürü Salih Çetiner ise yaptığı değerlendirmede, “Orman köylülerimize, özellikle süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, güneş enerjisi,  ısı yalıtımı ve benzer hibelerin yanı sıra köylülerimizin gelir düzeyini arttırmak, onlara katkı sunmak amacıyla ceviz, badem ve özel ağaçlandırmalar kapsamında hibe destekleri veriyoruz.” dedi

Anahtar Kelimeler:
Badem Hasadı Yapıldı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol