Öne Çıkanlar toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler  elazığ yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Bağırsağı Alınan Hasta Kanserden Kurtuldu

Kalın bağırsağında çok sayıda polipleri de bulunan hasta, yapılan değerlendirme neticesinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr.İbrahim Ağaçkıran tarafından kapalı (laparoskopik) yöntemle ameliyat edildi.

Çok ciddi bir deneyim isteyen ve yedi saat sürdüğü bildirilen ameliyat neticesinde kalın bağırsağının tümü ve rektumu alınan hasta bir süre hastanede takip edildikten sonra taburcu edildi.

Bu denli büyük bir ameliyatı kapalı yöntemle yapmanın oldukça önemli olduğunu ifade eden Op. Dr. İbrahim Ağaçkıran, “Hastamız bize makatında kanama şikâyeti ile başvurdu.

Ailesinde kolon kanseri öyküsü olan hastamıza gerekli labaratuar tetkikleri ve kolonoskopi yapıldı.

Yapılan kolonoskopide, kalın bağırsağında ve rektumda olmak üzere iki ayrı kitle ve yaygın polipler saptandı.

Hastamızın genç olması ve tümörün uygunluğu sebebiyle operasyonun laparoskopik (kapalı) yöntemle yapılmasına karar verildi.

Yedi saat süren oldukça meşakkatli bir operasyonla, hastanın tüm kalın barsağının ve rektumun alınmasını içeren “Laparoskopik total proktokolektomi+ileoanal j poş ameliyatı” uygunlandı.

Postoperatif (ameliyat sonrası) dönemde takip ve tedavisine devam edilen hastamız şifa ile taburcu edildi” dedi.

  Operatör Dr.Ağaçkıran, hasta açısından daha konforlu ve estetik olan kapalı yöntemle yapılan ameliyatlarda, ameliyat sonrası ağrı miktarı ve vücutta kesi izlerinin az, komplikasyon gelişme ihtimalinin daha düşük olmasının, hastanın tedavi ve takip sürecini olumlu olarak etkilediğini ayrıca ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol