Öne Çıkanlar SAĞLIK BAKANLIĞI TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİN TARİHİ BELİ OLDU DERBİNİN GALİBİ Doğukentte 6 Puanlık Maç! Savunma Sanayi Başkanı  BordoBeyazlı Temsilcimiz Elazığspor

Bu haber kez okundu.

Bakan Varank’tan Arsa Tahsislerine Destek Sözü

Toplantıya Yoğun Katılım…

OSBÜK’ün Genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyelerinin katılımı ile online olarak gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasında OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye ekonomisinin büyümesinde OSB’lerin büyük rol oynadığını söylerken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da organize sanayi bölgelerinin Türkiye’nin yüz akı olduğunun altını çizdi.

Büyümeye OSB’ler önemli katkı verdi…

Pandemi sürecinde organize sanayi bölgelerinin büyük bir mücadele verdiğini aktaran OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, bu süreçte verilen desteklerden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a teşekkür etti. Kütükcü, “OSB’lerin katkısı ile Türkiye ekonomisi salgın yılında bile yüzde 1.8 büyümeyi başardı. Büyümeye en güçlü katkıyı da imalat sanayimiz verdi. Özellikle son çeyrekte imalat sanayinin büyümeye verdiği yüzde 10.5’lik katkı takdire şayan. OSB’lerimizin üretim performansı, elektrik tüketimlerinin seyri bize bu yükseliş trendinin devam edeceğini gösteriyor. Elektrik tüketimimiz Ocak’ta yüzde 7, Şubat’ta ise yüzde 3.3 arttı. 1-18 Mart döneminde de yüzde 8.6 artış oranı görüyoruz. Bu da bize bu yılın ilk çeyreğine daha pozitif bir mesaj veriyor. OSBÜK olarak biz de OSB’lerimizin bu üretim performansının artarak devam etmesi için sahada mücadelemizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

OSBÜK’ün “abilik” rolü…

ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise, OSBÜK’ün OSB’lere yapacağı “abilik” rolünü önemsediğini vurgulayarak, “Organize sanayi bölgeleri ülkemizin yüz akı oluşumlar ve bunları çok daha ileriye götürecek kabiliyete sahibiz. Beraber çalışarak bunu yapacağız. İnşallah ülkemizdeki planlı sanayi alanlarının hem sayısını hem de büyüklüğünü artırarak ülkemizdeki sanayileşme ivmesini de hızlandırmış olacağız” dedi.

Bakan Mustafa Varank, bakanlık ile OSBÜK’ün yürüttüğü MEYDİP sisteminden bahsederek, 1 Haziran 2021 tarihine kadar OSB’lerin istenen tüm verileri buraya girmeleri gerektiğini aktardı.

Konuşmalarının ardından Bakan Mustafa Varank, OSBÜK Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri ile Yüksek Koordinasyon Kurulu üyelerinin sorularını yanıtladı. Toplantıda OSB’lerle ilgili konular istişare edildi.

Elazığ ve İş dünyası adına önemli sözler alındı…

Toplantıda Elazığ iş dünyasının talep ve beklentilerini dile getiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş, 14 Mayıs 2021 tarihinde süresi dolacak olan OSB’lerdeki kademeli arsa tahsis desteklerinin süresinin ve Elazığ için desteğin %100’e çıkarılmasını talep etti.

Altıntaş konuşmasında, “Sayın Bakanım daha önce Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak TOBB üzerinden Bakanlığınıza ilettiğimiz ayrıca OSBÜK’e bildirdiğimiz ilimiz için çok önemli bazı konuları bir kez daha zatıalinize, Sayın Bakan Yardımcımıza ve OSBÜK Başkanımıza iletmek istiyorum. İlimiz malumunuz olduğu üzere 2020 yılı Ocak ayı içeresinde çok ciddi bir deprem felaketi yaşadı.

Bu felaketin yaralarının sarılması ve ilimiz kaynaklarının yeniden ekonomiye kazandırılması için Bakanlığınızın çok önemli destek ve katkıları ile Elazığ TEKNOVA OSB’nin kurulum çalışmaları hızla ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızda bölgenin altyapı ihalesi gerçekleştirildi. Bu alanın yeni yatırımlar kazanması ve özellikle il dışından yatırımcılar için bir çekim merkezi olabilmesi için arsa tahsisleriyle ilgili destek çok büyük bir önem taşıyor. Bu destekten ilimiz halen 3 kademede ve %60 oranında istifade edebiliyor. Bu desteğin %100 olarak en az üç yıl daha devam etmesini talep ediyoruz. Ayrıca TEKNOVA OSB için arıtma sistemi de yine bir o kadar değerli. 2021 yılı programına bu konunun da alınması bölgeye çok önemli değer katacaktır.

Bununla birlikte daha önce yine talepte bulunduğumuz Teşvik Yasası ile ilgili Bakanlık tarafından oluşturulacak olan bir çalışma komisyonunda Elazığ TSO olarak görev almak istediğimizi bir kez daha dile getirmek istiyorum. Bu hususların her bir başlığı ilimiz için çok değerli olup bu önemli toplantıda dile getirmek istedim. Destek ve katkılarınızı arz ediyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakandan süre uzatımı sözü…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, OSB’lerde kademeli olarak uygulanan arsa tahsisleriyle ilgili süre uzatımı hususunda yeni bir çalışma başlatılacağı sözü verilirken, Elazığ’ın desteklerden %100 oranında yararlanması hususunun çalışma sonrasında belirlenebileceğini diğer taleplerin de değerlendirmeye alındığını ifade etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol