Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Balıkçı Kadınlar Ağ Örüyor

Kursun açılışına; Baskil Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Ayhan, kurum müdürleri, teknik personel ve davetliler katıldı.

Balıkçılıkla uğraşan ailelerin kursa göstermiş olduğu ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Mahmut Sami Yılmaz, İlçe sahilinde 8. Bölgede 50 ton, 9. Bölgede ise 33 ton avlanılabilir stok miktarı mevcut olup,  27 adet balıkçı teknesi ile bölgemiz balıkçıları geçimlerini sağlamaktadır. Avcılık için gerekli olan ağların maliyetlerinin yüksek olmasından yola çıkılarak, İlçe Müdürlüğü ve Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü işbirliği ile hazırlanan “Karakaya Baraj Gölünün Balıkçı Kadınları Ağ Örüyor” projesini açılan kurs ile başlatıyoruz.

Baskil İlçesi sahil köylerinden Çiğdemlik, Su Yatağı, Akuşağı, Gemici ve Habibuşağı köylerinden seçilen ve yakınları balıkçılıkla uğraşan 20 kadın çiftçi ile uygulanacak projede Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile konu uzmanı kişiler eğitim verecektir.

Proje ile kadınlarımız hem üretimin artırılmasında hem de elde edilen ürünler ile aile bütçelerine katkı sağlamış olacaktır” dedi.

İl Müdür Yardımcısı Vedat Ergün ise; “Elazığ alabalık yetiştiriciliğinde Türkiye genelinde birinci sırada olmasına rağmen avcılıkta bu kadar başarılı değil. Proje ile su ürünleri avcılığı geliştirilerek, kadınlara yönelik istihdamın ve ekonomiye olan katkısının artırılması sağlanacaktır” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol