Öne Çıkanlar Vali Yırık ve Şerifogullarından Elazığspora Ziyaret Bina işleri yaptırılacaktır Gakgoya Prim Dopingi BALIK: YARALARIMIZIN BÜYÜK KISMINI SARDIK KORSANLA MÜCADELEDE TAVİZ VERMEYECEĞİZ

Bu haber kez okundu.

Başarılı bürokrattan önemli eser

Hemşerimiz  Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Enis Yavuz Yıldırım  kaleme aldığı Yönetmenin Yöntemi isimli kitabı ile hem özel sektörde hem de kamuda görev yapan yöneticilere kaynaklık ediyor. Kitabı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yavuz,  “ Kamu da ve özel sektörde, her seviyedeki yöneticiliğin, taşıması gereken niteliklerini, yöntemlerini, yaklaşım biçimlerini,  içeren “Yönetmenin Yöntemi” isimli kitabım yayımlanmış bulunmaktadır. Akademik kaygının dışında, serbest bir yaklaşımla, gözlemlerimi, yaşadıklarımı, tecrübelerimi, mesleki hatıralara çok fazla girmeden, içerisinde yöneten-yönetilen herkesin kendisine dair bir şeyler bulabileceği, akılda kalacak, belki yüreklerde yerini bulacak kişisel yaklaşımlarımın yer aldığı bu kitap ile aynı zamanda mensubu olmaktan her zaman iftihar ettiğim milletimizin, kaynakları ve sağladığı imkânlarla, yıllarca emanet ettiği görevlerde edindiğim tecrübeleri paylaşma sorumluluğunu da yerine getirmiş oldum.” dedi.

  “Başarılı Bir İşleyişin Ancak Her Seviyede Başarılı Bir Yönetim İle Mümkün Olabileceğini Anlattım”

 Eserinde iyi bir işleyişin ve yönetimin nasıl olması gerektiğini anlattığını kaydeden Yıldırım, “Bu çalışma da; her seviyede yöneticiliğin, içerisinde yaşadığımız sosyokültürel yapı da gözetilerek, kurumsal başarı açısından önemi, yönetilenlerin verimliliğine etkisi, toplumsal huzura katkısı gibi konular, kavramın önemi açısından izah edilmeye çalışıldı. Ayrıca, bu kitapta; başarılı bir işleyişin ancak her seviyede başarılı bir yönetim ile mümkün olabileceği anlayışıyla; yöneticinin taşıması gereken nitelikler, yönetici atayacak yöneticinin de sorumluluğu, ehliyet ve liyakat meselesi, liderlik, yönetenlerin motivasyon kaynaklarından, başarılı yönetim açısından izlemeleri gereken yollara kadar tespit ve kişisel düşüncelerimi paylaşmış oldum.” ifadelerini kullandı.

 “ Bir Farkındalık Oluşturmaya Gayret Ettim”

 Eseri ile farkındalık oluşturmak istediğini belirten yıldırım, “Bu vesile ile hem yöneticiliğe genel bir bakış getirmeye, hem de herkesçe bilinen önemine ilişkin vurgularla, bir farkındalık oluşturmaya gayret ettim. Yönetici atayan yöneticinin de sorumluluklarını hatırlatırken, yönetim sorumluluğunu almış olanlara da, “yönetme’ nin yöntemi” hakkında pratik ipuçları vermeyi amaçladım. Kamu ve özel sektörde; ehliyet ve liyakat gözetilerek atanmış, her kademede iyi yöneticilerin etkin olduğu bir Türkiye’nin, Dünya’nın en güçlü ve en hızlı gelişen ülkesi olacağına olan inancımla, bu mütevazı belgeyi tarihe not olarak düşüyorum. Alanda yöneten ve yönetilen rolünde, bu ülkeye, devletine ve milletine hizmet etmeye çalışan herkese katkısı olması ümidiyle...”dedi

Kitabın Açıklama Yazısı Eserin Ağırlığını Ortaya Koyuyor

 Yıldırım’ın kitabı ile ilgili olarak hazırlanan  açıklama yazısı eserin önemini ve ağırlığını ortaya koyuyor.  Eserin önemini ortaya koyan  açıklama yazısında şu ifadelere yerildi, “Menfaatler, adil bir ortamda yaşıyor olmanın güvencesinden daha değerli değildir.

Eksik veya hata bulmaktan daha önemli olan, eksikliğin ya da hatanın devamının önlenmesidir.

Liyakatli yönetici için, kararını doğru ve haklı karşısında değiştirmek, zayıflık değil erdemdir.

İyi yönetici; yönettiği sistemin içerisinde fiilen çalışan kişi değil, işleyişi ve fiilen çalışanların ürettikleri sonuçları kontrol edip, gerekli değişimleri sağlayarak koordine eden kişidir.

Sistemin iyi işleyişini, birçok küçük ve gösterişsiz müdahale ile sağlaması bakımından, başarılı yönetici; varken varlığı çok belli olmayan, ancak; olmadığında eksikliği derhal hissedilen yöneticidir.

Yanlış yöntemlerle doğru sonuçlara ulaşmak ancak tesadüflere bağlıdır.

Doğru olmayan araçlarla, doğru amaçlara gideceklerini zannedenler, bir gün araçlarını amaç haline getirirler ve bunu fark edemezler.

Çözülebilen sorunlardan daha kıymetli olan, yaşanmadan önlenen sorunlardır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol