Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN EN TEMEL UNSURLARINDAN BİRİSİDİR”

Erol,” Demokrasilerde basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür.” dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Basın özgürlüğünün gerçekleri öğrenme hakkı olduğunu belirten Erol, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir diye kaydetti.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ DEMOKRASİNİN EN TEMEL UNSURLARINDAN BİRİSİDİR”

CHP’li Erol 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti; “Basın, vatandaşın gören gözü, işiten kulağı ve söyleyen dili olarak çağdaş demokrasilerin en temel unsurlarından birisidir. Demokrasilerde basının “milletin sesi” olma sorumluluğunu yerine getirebilmesi için olmazsa olmaz koşul ise basın özgürlüğüdür. Basın özgürlüğü, gerçekleri öğrenme hakkıdır.

Bu hakkın kullanılması, basın camiasının hiçbir baskı, tehdit, yönlendirme, sansür ve cezalandırma altında kalmadan görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle gerçekleşir. İletişim dünyasının en güçlü organları arasında yer alan basın; halkın haber alma kaynağı, kamuoyunu bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün en büyük güvencelerindendir. Meslek ilkelerini ve etiğini göz önünde tutarak, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla çalışmalarını devam ettiren, doğru haber vermenin demokrasilerin en önemli mihenk taşı olduğuna inanan, yerel ve ulusal akım basın kuruluşlarında görev yapan tüm değerli basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol