Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

Başkan Çalışmaları İnceledi

İlk olarak Hilalkent Sosyal Hizmet Binası inşaatını gezen Başkan Şerifoğulları sonrasında ise Şehirler Arası Otobüs Terminali, Fuar ve Kongre Merkezi, Engelsiz Yaşam Merkezi ile Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı projesi inşaat alanını gezerek çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu.

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: “ŞEHRE DEĞER KATACAK PROJELERİMİZ HIZLA YÜKSELİYOR”

Belediye yatırımlarına ilişkin çalışmaları sahada inceleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehre değer katacak projelerin hızlı bir şekilde ilerlediğini belirterek hedeflerinin Elazığ’ı her anlamda kalkındırmak olduğunu söyledi. Amaçlarının Elazığ’da yaşayan her bir vatandaşın yaşam kalitesini artırmak olduğunu kaydeden Başkan Şerifoğulları, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

“HİLALKENT SOSYAL HİZMET BİNASI’NDA İNŞAAT ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

“Sosyal Belediyecilik anlayışıyla şehrimizde yeni yaşam alanları oluşturmaya devam ediyoruz. Hillakent Mahallemizde hayata geçireceğimiz proje kapsamında vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte rahat ve huzurlu bir şekilde vakit geçirebilecekleri “Sosyal Hizmet Binası”nda inşaat çalışmalarımız hızla ilerliyor. Mahallemizde yer alan fakat işlevselliğini yitiren Hilalkent Semt Pazarı yerinde oluşturduğumuz yeni yaşam alanında; muhtarlık ofisi, taziyeevi, derslikler, ticari alanlar, spor salonu, okumaevi, kafeterya ve sosyal donatılar yer alacak.”

“ŞEHİRLER ARASI OTOBÜS TERMİNAL BİNAMIZ ŞEHRİMİZE DEĞER KATACAK”

“Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu bir diğer projemiz olan Şehirler Arası Otobüs Terminalinin ise yapım çalışmaları sürüyor. Mevcut terminal binamız şehir merkezinde olması nedeniyle ihtiyaçlarımıza yanıt veremiyordu. Güney Çevre Yolu üzerinde, modern, konforlu, teknolojik donanımlara sahip yeni Şehirler Arası Otobüs Terminal Binamız farklı konseptiyle şehrimize değer katacak.”

“FUAR ve KONGRE MERKEZ’İMİZ, ULUSAL ve ULUSLARARASI ORGANİZASYONLARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

“Elazığ’ımızın önemli eksikleri arasında yer alan fuar alanını da kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Türkiye'nin ilk konsept projelerinden biri olan Fuar ve Kongre Merkezi’miz ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacak kapasitede olacak. Beraberinde sanayimizin ve ticaretimizin daha da gelişmesi ve dünya pazarlarına açılabilmesine imkân tanınmış olacak.”

“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ SOSYAL HAYATTA AKTİF ROL ALACAK”

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin inşaatında ise sona yaklaştık. Merkezin tamamlanması ile birlikte engelli vatandaşlarımız sosyal hayatta daha aktif rol alacak. Şehrimizin eksikliklerini göz önünde bulundurarak yaptığımız bu projeler, vatandaşlarımız tarafından da takdir topluyor.”

“ŞEHRİMİZE İKİNCİ KENT MEYDANINI KAZANDIRIYORUZ”

“Şehirler Meydanlarıyla Anılır” sözünün gereği aziz şehrimize ikinci kent meydanını kazandırıyoruz. Proje doğrultusunda tarihi Öğretmenevi ile yeni Valilik binası arasında kalan alan, Cemiloğlu Parkı’nı da kapsayacak şekilde kent meydanı olacak. İhale aşamasını tamamladığımız “Kent Meydanı ve Yer Altı Otoparkı” projemizin inşaat çalışmaları da kısa süre içerisinde başlayacak. Açık alan ve sert peyzaj düzenlemelerinin yapılacağı alanda yeşil örtü çalışmaları gerçekleştireceğiz. Otopark sorununa çözüm amacıyla da toplamda 22.000 metrekare kapalı alana sahip iki katlı, toplam 900 araç kapasiteli modern yer altı otoparkı inşa edeceğiz. Böylelikle şehrimizin otopark ihtiyacına da önemli ölçüde çözüm oluşturacağız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol