Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN HAVABULUT'TAN İNDİRİM TALEBİ

Temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 8’den 1’e düşürülmesi sonrasında farklı sektörlerden KDV indirimi  talepleri geliyor. Yapılan KDV indirimlerinin ardından Elektronikçiler Fotoğrafçılar ve Saatçiler Oda Başkanı Mehmet Havabulut açıklama yaptı.

Başkan Havabulut yaptığı açıklamada,  elektronik ve saat ürünlerinde de %18 olan KDV'nin  %8’e çekilmesi istedi.

" HÜKÜMET ÇOĞU KONUDA İNDİRİME GİTMEYE BAŞLADI"

Başkan Mehmet Havabulut, " Ülkemiz ve Dünya ekonomik olarak dar bir boğazdan geçerken, hükümet çoğu konuda indirime gitmeye başladı. Önce temel gıda ürünlerinde ki KDV %8’den %1’e çekildi. Market zincirlerinin burada da yaptığı fırsatçılıktan sonra geçtiğimiz günlerde fiyat etiketi yönetmeliği yayınlanarak bu istismarın önüne geçilmeye çalıştı. Temel gıdada ki KDV indirimden sonra cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Belediyelere seslenerek “AK Partili Belediyelerin olduğu yerde en az %7 indirim yapmak suretiyle vatandaşımızın su faturalarını rahatlatacağız” demişti. Bu açıklamanın ardından, AK Partili Belediye Başkanları emir telakki edip, peş peşe su faturalarında %7 indirim yapıldığını açıkladılar ve en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,elektrik ve doğalgaz yardımlarını da açıkladı. Devletimizden talebimiz, elektronik ve saat ürünlerinde KDV indirimi uygulansın."dedi.

"KDV ORANLARIMIZIN %18’DEN %8’E İNMESİNİ İSTİYORUZ"

Elektronik ve saatçi esnafının da destek beklediğini belirten Başkan Mehmet Havabulut, şu ifadelere yer verdi,"Seçildiğimiz günden beri bizleri bu noktaya taşıyan esnafımızı geziyoruz.

Devletimizin temel gıda ve su kullanımında yaptığı KDV indiriminin yanında, kendi sektörlerinde de uygulanmasını istediklerini bize ilettiler. Bizim asli görev ve amacımız esnafımızın talebini iletmek ve sorunlarına çözüm önerisi sunmaktır.

Esnafımız adına naçizane talebimiz, elektronik sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın ayakta durabilmesi, düşen satışlarını tekrar eski günlere döndürebilmesi için, devletimizden talebimiz elektronik ürün yedek parça bilgisayar cep telefonu tablet ve benzeri ürünlerin yanı sıra saat sektöründe KDV %18 olan ürünlerin genel olarak indirime gidilmesi KDV oranlarımızın %18’den %8’e çekilmesidir."

Son olarak da her koşulda ellerinde geldiği kadar esnafın yanında olacaklarını kaydeden Elektronikçiler Fotoğrafçılar ve Saatçiler Oda Başkanı Mehmet Havabulut, "Umarız bu KDV indirimi gerçekleşir, vatandaşımızın ve esnafımızın cebine yansır." sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol