Öne Çıkanlar elazığyerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi DEPREM teşekkür İstanbul

Bu haber kez okundu.

Başkan Sarıpolat’tan Algı çıkışı

AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Selami Sarıpolat, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kovancılar’da ki temasları sırasında, Beritan Aşireti’ne mensup bir vatandaş ile yaptığı görüşmenin basına yansıması  sonrasında, açıklamalarda bulundu. Başkan Sarıpolat  algı yapılmak istendiğini kaydetti.

“Aşiretin Önde Gelen İsimleri Üzüntülerini Dile Getirdiler”

AK Parti Kovancılar İlçe Başkanı Selami Sarıpolat,  beritan Aşireti’nin ortaya çıkan tablodan rahatsız olduğunu kaydetti. Sarıpolat, “ Bir siyasi partinin genel başkanının, ilçemize gerçekleştirdiği ziyaret sırasında kendisini, Beritan Aşireti’nin sözcüsü olarak tanıtan şahsın kullandığı ifadeleri ve bazı basın yayın kuruluşlarının bu görüşmeyi; "Beritan aşireti sözcüsü, AK Parti'yi şikayet etti" şeklinde duyurmasını üzüntüyle karşılamaktayız. Bu tür algı içeren ifadelerin ardından Beritan Aşireti’nin önde gelen isimleriyle yaptığımız görüşmelerde, onlar da üzüntülerini dile getirdiler. Bizler ak kadrolar olarak, il başkanımız ve milletvekillerimiz nezdinde, Beritan Aşireti’nin sorunlarıyla ilgili, bugüne kadar adı geçen şahıs başta olmak üzere, aşiretin ileri gelenleriyle bir çok kez görüşmüş, sorunların çözümü için önemli bir mesafe kat etmişizdir. ”dedi

“Yapılan Çalışmaları Gölgede Bırakmak Adına Yapılan Bu Tür Açıklamaları Kabul Etmiyoruz”

Açıklamalarını sürdüren Sarıpolat, Beritan Aşireti ile ilgili yaptıkları çalışmaların kamuoyu tarafından bilindiğini,  bu çalışmaların  basın kuruluşları tarafından haberleştirilerek kamuoyunun gündemi de taşındığını belirtti.  Sarıpolat, “ Yapılan bu görüşmeler,  hem teşkilat yöneticilerimizin sosyal medya hesaplarında paylaşılmış,  hem de yerel basınımız tarafından defalarca haber yapılmıştır. Öte yandan mera sorunuyla ilgili,  Kovancılar Belediye Başkanımız, il genel meclisi üyelerimiz ile Tarım ve Orman İl Müdürü’müz  ile birlikte,  yine aşiretin önde gelen isimlerinin katılımıyla arazi denetimi yapılmış, bu konuda da,  gerekli paylaşımlar sosyal medya hesaplarımızda yer almıştır.

Teşkilat başkanımız Erkan Kandemir ile genel merkezimizde bir araya gelen il başkanımız  Şerafettin Yıldırım, sunmuş olduğu dosyada;  ilimizin çözüm bekleyen sorunları arasına  Beritan Aşireti’nin kalıcı yer sorununu da eklemiş, 26 Nisan 2021 tarihinde gerçekleştirilen bu görüşme basın yayın organları tarafından yine haberleştirilmiştir. Tüm bu gelişmeler ışığında; yapılan çalışmaları gölgede bırakmak adına, yapılan bu tür açıklamaları kabul etmediğimizi belirtiyor, Beritan aşiretinin sorunlarıyla ilgili mücadelemizi, bundan sonra da kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.” ifadelerini kullandı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol