Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yenıufuk yeniufuk gazetesi yerelhaber

Bu haber kez okundu.

Başkan Uslu, Emniyet Teşkilatına Ücretsiz Arsa Tahsis Etti

Ağın İlçe Emniyet Amirliği hizmet ve lojman binası yaklaşık iki yıl önce deprem riskine karşı yıkılmış ve 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde oluşabilecek bir facianın eşiğinden dönülmüştü.

İki yıldan bu yana kendilerine ait hizmet binası ve lojmanı bulunmayan İlçe Emniyet Amirliği için Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, elini taşın altına koydu. 23 yıl Emniyet Teşkilatında terör ve koruma şubelerinde hizmet veren ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara İl Emniyet Müdürlüğünde gazi olan Uslu, yeni ilçe emniyet amirliği ve lojmanları için belediyenin arsasının tahsis edilmesi için kolları sıvadı. Başkan Uslu, Belediyeye gelir getirebilecek arsanın satışını yapmak yerine bedelsiz emniyet teşkilatına verilmesi için konuyu Belediye Meclisi’ne sunarak, üyelerden onay aldı. Alınan kararın ardından Ağın Belediye Başkanı Uslu, 4 bin 96 metrekare arsanın tapusunu Kaymakam Neslihan Kısa’ya teslim etti.

USLU: İNŞALLAH BU KONU İLE İLGİLİ BİZE DESTEK OLURLAR

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, “Kıymetli dostlarımız, sayın hemşehrilerimiz; bugün bu anlamlı günde ilçe kaymakamımız bizi onurlandırarak belediyemize teşrif ettiler. İlçemizin en büyük sıkıntısı ve meslektaşlarımızın, polislerimizin lojman sıkıntısı vardı. Kaymakam hanımımız sağ olsun hizmet binası ile ilgili girişimi vardı ve bizden aldığı talepler doğrultusunda bizde4 bin 89 m2 alanı ücretsiz bir şekilde belediye meclisi olarak tahsis ettik. Buradan meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sayın kaymakamımıza, ilçemizde ilk defa hanımefendi bir kaymakamın olması, belediye başkanı olarak polis olmam ve Emniyet Müdürümüzün Elazığlı olması münasebeti ile bugün inşallah polis lojmanı için 4 bin 89 m2’lik alanın tapusunu kaymakam hanımımıza taktim ettik. İş bundan sonra bürokratlarımızda. İl milletvekillerimizde, il başkanlarımızda, emniyet genel müdürümüzde. İnşallah bu konu ile ilgili bize destek olurlar” dedi.

KISA: BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ ADIMIYDI

Kaymakam Kısa da, Belediye Başkanı Uslu’ya teşekkür ederek, “ Belediye başkanımıza herkesin huzurlarında teşekkürlerimi sunuyorum. Bu bizim için önemli bir başlangıç adımıydı. Bundan iki sene önce hizmet binamız ve lojmanımız yıkılmış ve yenisi henüz yapılamamıştı. Biz elimizden geldiğince çalışmalar yapıyoruz. Belediye başkanımızın tahsis kararı ile birlikte ekstra mutlu olduk ve ekstra heyecanlandık. Bu adımları yine birlikte atarak lojmanımıza kavuşmak inşallah bize nasip olur başkanım. Teşekkür ediyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol