Öne Çıkanlar Fide Dağıtımına Başlandı BAKANLIK 106 MİLYON LİRA ÖDEME YAPACAK Karantina Yurdu Olarak Belirlendi Gümrük Kaçağı Makaron Ele Geçirildi iç ve dış cephe bakım onarımı yaptırılacaktır

Bu haber kez okundu.

“Baskil’de Kayısıların %70’ini Soğuk Vurdu”

 Saadet Partisi Baskil İlçe Başkanı Fetullah Uzala hava sıcaklıklarında yaşanan düşüş sonrasında  kayısı ağaçlarında don meydana geldiğini ve üreticilerin kaybının %70 düzeyinde olduğunu ifade ederek yetkililerden üreticilerin zarlarını karşılamasını istedi. Geçtiğimiz yıllarda yaşanan don olayları sonrasında Malatyalı kayısı üreticilere verilen desteklere de dikkat çeken Uzala  Baskilli üreticilere Malatyalı üreticilere verilen destek ölçüsünde destek verilmesini istedi.

Baskil İlçe Tarım Müdürlüğü’nün Ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın İvedi Bir Şekilde Sahaya İnip Hasar Tespiti Yapması Ve İlgili Makamlara Bildirmesini Talep Ediyoruz.İstanbul geneli su kaçağı tespiti hizmeti veriyoruz.

Saadet Partisi Baskil İlçe Başkanı Fetullah Uzala, yetkililere çağrı yaptığı açıklamada, kayısı üreticilerinin yaşanan don olayı nedeniyle çok ciddi kayıplar yaşadığını vurguladı. Uzala “ Bizim tespitlerimize göre Baskil’de bu yıl alınacak  kayısıların %70’ini soğuk vurmuştur.  Yetkililere açık çağrımızdır; ilçemiz merkezinde ve köylerinde yaşanan don hadisesinden dolayı kayısı üreticisi çiftçilerimiz büyük zarar görmüştür. Bireysel sesleniş ve taleplerin dikkate alınmadığı önceki yıllarda edindiğimiz tecrübelerle sabittir. Bu nedenle hem bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi hem de ortak bir sesin çıkması adına Baskil İlçe Tarım Müdürlüğü’nün ve Ziraat Odası Başkanlığı’nın ivedi bir şekilde sahaya inip hasar tespiti yapması ve ilgili makamlara bildirmesini talep ediyoruz.” dedi.

“Haksızlığın Tekrar Yaşanmaması Tek Dileğimizdir”

Geçmiş yıllarda ilçelerinde yaşanan don olayları sonrasında Baskilli  kayısı üreticilerinin tam anlamıyla destek alamadığını kaydeden Uzala  Malatyalı kayısı üreticilerine verilen desteğin Baskilli üreticilere de verilmesini istedi Uzala, “  Önceki yıllarda yaşanan don hadiselerinde aynı bölgede olmasına ve aynı mağduriyeti yaşamasına karşın verilen desteklerden sadece Malatya’da ki üreticiler faydalanmış Baskil ilçemizdeki üreticiler faydalanamamıştı. Bu haksızlığın tekrar yaşanmaması tek dileğimizdir. ”ifadelerini kullandı.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol