Öne Çıkanlar yeniufuk elazığyeniufuk toki kentsel dönüşüm can kaybı elazığdanhhaberler yerelhaber yenıufuk yeniufuk gazetesi

Bu haber kez okundu.

"BATMAN'DAN BİLE GERİDEYİZ!"

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanlık seçimlerinde geri sayım başladı. 12 Şubat tarihinde yapılacak olan OSB başkanlık seçimi için hazır olduklarını belirten Başkan Adayı Mehmet Özeren Günışığı ve Yeni Ufuk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni M.Nafiz Koca’yı ziyaret etti.  Ziyaretlerinde OSB’nin genel yapısı ve 12 Şubat tarihinde yapılacak olan seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Adayı Özeren, Elazığ OSB’nin sanayi açısından bölge illeri arasında en geride olduğunu ileri sürdü.

Başkan Adayı Özeren, Geçmişte yeni kurulan şehirlerimizden Batman’da bile Sanayinin ‘S’si yokken şimdilerde Batman sanayisinin, Elazığ sanayisinin çok ilerisinde olduğunu söyledi. 1970 ve 80’li yıllarda Doğu Anadolu’nun Paris’i diye adlandırılan Elazığ maalesef geldiğimiz süreçte sanayi bakımından bölgede en geri kalan illerimizden biridir diyen Özeren, "Allah nasip eder yönetime gelirsek şehrimizi sanayi bakımından hak ettiği yere taşıyacağız." dedi.

KOSKOCA OSB'DE İSTİHDAM SAYISI 6 BİN

Ziyaretlerinde tekstilde bile gerekli yatırımı almadıklarını ileri süren Başkan Adayı Özeren, ; "Yazık günah yani tekstilde gerekli yatırımı aldık mı? Emin olun alamadık. Bugün Batman'da tekstildeki istihdam sayısı yaklaşık 40 binin üzerinde. Abartısız söylüyorum. Van, Diyarbakır yine öylesine. Adıyaman sırf ilçesini söyleyeyim. Adıyaman Kahta'da irili ufaklı tekstil işletme sayısı 550. Bizde ise 5 tane firma var. 40 yıllık Organize Sanayi Bölgesinde şuanda mevcut çalışan rakamlarını samimi, gerçek reel rakamlarını söylersem 5 bin 500 - 6 bin kişi. Koskoca Organize Sanayi Bölgesinde istihdam sayımız yaklaşık 6 Bin."dedi.

EMEK VERİP, GAYRET SARF EDECEĞİZ

Türkiye ortalamasında Elazığ'ın ihracatta çok düşük olduğu belirten Özeren, "Ana hedefimiz tamamen Elazığ'ı ihracatta iyi bir hale getirmek için ciddi bir şekilde gayret göstermek. Sözümüz de vardır, ihracat yapmayan bir tane firma kalmayıncaya kadar mücadele edeceğiz. İhracat yapmayan firma kalmayacak. Bu bizim öncelikli hedefimiz. Çünkü Türkiye'nin ekonomisine baktığınız zaman ihracata yönelik bir ekonomi modeli uygulanmaya çalışılıyor. Elazığ olarak bu ivmeyi yakalamamız lazım. Türkiye'nin yapmış olduğu ihracatlarda ki Elazığ'ın rakamı çok düşük. Bu rakamı Türkiye ortalamasının üzerine çıkarmak için ciddi emek ve gayret sarf edeceğiz" diye konuştu.

FUARLARI TAKİP EDECEĞİZ

Avrupa'da neresi olursa olsun gidilmedik fuar kalmayacağını dile getiren Mehmet Özeren, "Bunun için de ortak projeler geliştireceğiz. Fuarları takip edeceğiz. Firmalarımızı, Avrupa'nın neresinde olursa olsun fuarlara götüreceğiz. Açılan sektörel fuarlara, firmalarımızı toplu bir şekilde götüreceğiz. Bir firmanın tek başına Almanya'daki fuara katılması bayağı maliyetli ve külfetli oluğu için biz bunu organize sanayi, ticaret sanayi odası ve diğer paydaşlarımızla birlikte önceden kendilerini yatırımcılarımızı fuar yerlerini ayarlayacağız sanayi organize bölgesinin konteynırımızı indireceğiz. Teşhirini yapacak olan firmalarımızı toplu bir şekilde alıp ürünlerini götüreceğiz oraya. Kendileri sadece çantalarını alıp Avrupa'nın her hangi bir yerindeki fuara rahat bir şekilde götürüp ürünlerini teşhir edecekler. Satıp satamamak kabiliyeti kendilerine bağlıdır." İfadelerini kullandı.

GÜVENLİKLİ BİR SANAYİ BÖLGESİ  

OSB'nin güvenlik konusunda zayıf olduğunu, seçimi kazanmaları halinde her türlü güvenliği sağlayacaklarını dile getiren Mehmet Özeren,  "Tam güvenlikli bir sanayi bölgesi yapacağız.  Elazığ Sanayi Organize Bölgemiz de üç tane giriş kapımız var ama maalesef gecenin istenildiği saatinde yabancı biri kim olursa olsun organizenin bütün fabrikalarını çok rahat bir şekilde gezip, her türlü fiiliyatını yapa bilecek kadar açıktır.  Biz  güvenlikli bir organize sanayi yapacağız. Belirli bir saatten sonra girişler tamamen güvenlik birimlerinin kontrolünde olacak ve mesai bitiminden sonra girişler telefonla ve bağlantılı bir şekilde olacak." ifadelerine yer verdi.

OSB KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Sanayinin en büyük giderlerinde birinin elektrik olduğunu ve bunun için enerji kuracaklarını aktaran Mehmet Özeren, "Elazığ Organize Sanayi Bölgesi kendi enerjisini üretecektir. Biz geldiğimizden beri sanayinin en büyük giderlerinden bir tanesi maalesef enerji sektörü. Son üç dört ay içerisinde hepimizin malum yaşadığı ciddi bir enerji fiyatları vardır. Bu da yatırımcılarımızın maliyetlerine etki etmektedir. Bunun için de TKDK destekli ve yüzde 55 devlet desteğini alarak hem organize sanayi bölgesinin içerisinde ortak olduğu aynı zamanda da yatırımcılarımızın ortak olduğu bir enerji şirketiyle, enerjimizi kuracağız. Hem yatırımcılarımızın avantajı olacak hem de organize sanayi bölgesinin kendi hissesine düştüğü miktarda da gelirleri olacaktır ve sanayicilerimiz kendi kullandıkları elektriğe para ödememiş olacaklar.  Çok fazla tüketimi olan varsa en azından belli bir kısmını kendi hissesinden karşılamış olacaktır. İnşallah geldiğimizde bunları yapacağız. Bunlar yapılması gereken geç kalınmış şeyler. Türkiye'de Kayseri, Konya, Bursa, Tokat, Niğde, organize sanayi bölgeleri tamamen kendi enerjilerini kullanıyor. Kayseri sanayi bölgesinin yaklaşık 50 küsur megabayt gücüyle elektrik üretimi var. Bu güç de ciddi bir güç." dedi.

"YATIRIMCILARI ELAZIĞ'A ÇAĞIRACAĞIZ"

Mehmet Özeren,  6. Bölge teşviki uzatılmazsa Elazığ' a yatırım beklemenin hayal olduğunu kaydetti. Kalan 9-10 ayın Elazığ'a yatırım için çok önemli olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti; "Yatırımcılarımızı Elazığ'a çağıracağız özellikle bizim Elazığ dışında olan Elazığ vakıfları ve birçok hemşeri dernekleri var. Vakıflarımızla hemşehrilerimizle bir araya geleceğiz. Orada sanayi kesiminde faaliyet gösteren firmalarımızı buraya davet edeceğiz, ağırlayacağız.

Çünkü kalan 9-10 aylık sürede Elazığ'ın yatırım alması bakımından çok önemli. 6. bölge teşviki, devlet bir şans verdi, temennimiz uzatılmasıdır. Fakat uzatılmazsa eğer Elazığ 6. bölge teşvikinden çıktıktan sonra, Elazığ'a yatırım beklemek hayal olur artık. Çünkü dışarıdan yatırım için kimse gelmez. Sadece bu memleketin öz evlatlarının memleket sevgisinden dolayı gelir yatırım yaparsa eyvallah ama harici yabancı yatırımcı beklemek hayalin ötesinde bir şey olur.

Bu süre içinde yerli ve dışarıdan gelen yatırımcılarımıza özellikle teşvik belgelerini çıkarmaları iyi olur, çok fazla maliyetli değildir.

Bunu herhangi bir yaptırımını, yatırımını yapmasalar bile her hangi bir yaptırımı yoktur. Teşvikini alsınlar, alacakları bu teşvik on yıl süre boyunca geçerlidir.

Ceplerinde teşvikli bir şirket her zaman için olmalı. Kendilerine büyük bir avantajı olacaktır.

İnşallah 6. bölgeden de bu Elazığ'ın dışında olan vakıflar olsun dernekler olsun bir araya geleceğiz. Organize Sanayi Bölgesinin yatırım yapmanın avantajlarını bu insanlara anlatacağız.

Doğup büyüdükleri bu topraklara yatırım yapmaları için destek isteyeceğiz. Biz başarılı olacağımıza inanıyoruz. Genç, güçlü dinamik bir ekibiz. Bunların da bize destek olacaklarını düşündüğümüzden dolayı içimiz de gönlümüzde rahat Allah'a şükür. "

ÖNEMLİ BİZİM HEMŞEHRİLERİMİZ

Esnafı desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Mehmet Özeren," İstihdam bakımından tekstili önemseyelim ama sırf tekstile de odaklanmayalım.

Tekstil bizde sadece istihdamın haricinde yabancı marketlerin Elazığ'da yapmış oldukları gibidir. Bugün istihdam yapıp yatırımlarını dışarıya yapmaktır.  Önemli olan bizim hemşehrilerimiz, sanayi sitesinde, küçük sanayi sitesinde, İŞGEM'de kuluçka dönemini bitirmiş olan esnaflarımızı getirip organize sanayi bölgesinde büyütme hedefimiz vardır. Önceliğimiz bu. Çünkü bu insanlar Elazığ'ın ekonomisi için elini, gövdesini taşın altına koyan insanlardır. Yabancı yatırımcıları elbette ki çağıracağız, başımızın üstünde yerleri var ama bunlar bugün varlar yarın menfaatleri bittiği anda bir tanesini bulamayız. Bu memleketin öz evladı her şeyi ile bu memlekettedir. Her zaman başımızın üstünde yeri var, bunları desteklemek, önlerini açmak için ne gerekiyorsa gecemizi gündüzümüze  katarak çalışacağız hiç bir zaman geri durmayacağız."

MEVCUT YÖNETİMDE MENTAL YORGUNLUK VAR

Sanayicilerin desteklerini beklediklerini her konuda gecesini, gündüzüne katacak bir ekiple yola çıktıklarını ifade eden, Özeren, " 12 Şubatta hayırlısıyla seçim olacak. Seçim sonucunda çalışmalarımızı başarıyla taçlandıracağız inşallah. Biz mevcut yönetimin artık yorgunluk içerisinde olduğunu düşünüyoruz. Uzun süredir bu işin başında. Yaklaşık 25 yıl gibi bir süredir OSB'nin başındadır.

İnsan en verimli olduğu bir dönemde dahi enerjisinin yüzde 33’nü kullanabiliyor. Mevcut yönetimde mental yorgunluk başlamıştır. Gençlerin önünün açılması lazım. Sanayicilerimize destek olmak,  önlerini açma konusunda, ihracatları konusunda gecesini, gündüzüne katacak bir ekiple yola çıkmışız. Biz sanayicilerimizin desteklerini bekliyoruz. İnşallah ilimiz için, ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sanayicilerimizin bize olan teveccühlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz." Sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol