Öne Çıkanlar yenıufuk yeniufuk gazetesi elazığyerelhaber DEPREM İstanbul teşekkür

Bu haber kez okundu.

Bazlama Barajı Bu Yıl Bitirilecek

tarafından yapılan ilgili açıklamada şu ifadelere yer verildi;  “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor, bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. “denildi.

Bazlama Barajı  2 Bin 330 Dekar Alanı Sulayacak

  DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, Son dönemlerde Elazığ’da, su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de, önemli rol oynadığını ifade etti.  Yıldız bu kapsamda Elazığ Karakoçan Bazlama Barajı’nda çalışmalarının devam ettiğini ve projenin bitirilmesi ile birlikte toplamda 2 bin 330 dekar tarım alanının cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edileceğini açıkladı.

“669 Kişiye Tarımsal İstihdam Sağlayacak”

Açıklamalarına devam eden Yıldız, ’Karakoçan Bazlama Barajının temelden 34 metre yükseklikte kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olup, 940 bin m³ su depolayarak 2 bin 330 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecektir. Bazlama sulaması, milli ekonomiye yılda 2,7 Milyon Lira katkı temin edecek ve ayrıca 669 kişiye tarımsal istihdam sağlayacaktır.Boşalma numaraları, hatları için çevirin ve hemen konuşun. çevirin ve hemen konuşun.

Elazığ Karakoçan Bazlama barajında gövde dolgusu inşaat çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılı sonuna kadar sulama şebekesi ile birlikte imalatları tamamlanarak hizmete alınması hedeflenmektedir.’dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol