Öne Çıkanlar BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI: YENİ TAZİYEEVİNİ HİZMETE SUNDUK MHP İL BAŞKANI IŞIKVERDEN 19 MAYIS MESAJI ŞEHİT ANNELERİNİ YALNIZ BIRAKMADI BAŞKAN HAVABULUTTAN TEŞEKKÜR MESAJI suriye

Bu haber kez okundu.

BELDE HALKINDAN 700 BİN LİRALIK  MAKAM ARACI  TEPKİSİ !

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, tasarruf tedbirleri yönündeki talimatları, kendi partisine mensup belediye başkanları tarafından inatla uygulanmıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, 30 Haziran 2021 tarihinde yayınlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi, Elazığ’daki bazı belediye başkanları tarafından dikkate alınmadı.

Birçok belediyenin, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgeye uyarak; kendi tanıtımlarını yaptıkları dergileri basmaktan vazgeçip, günlük yerel gazeteleri bile, tasarruf tedbirleri kapsamında ücret karşılığı almazlarken, Elazığ’a bağlı Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın, yaklaşık 700 bin lira ödeyerek kendisine, AUDİ marka makam aracı alması tepkilere neden oldu.

Belde Halkı Tepkili

Birçok belediye, çalışanlarının ücretlerini dahi ödemekte sıkıntı yaşarken, Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı Yasin Yılmaz’ın, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan tasarruf tedbirleri genelgesini dikkate almayarak kendisine, 700 Bin liralık makam aracı alması, belde halkının da tepkilerine neden oldu.

Hangi Yollarla Alındı

Ülke genelinde uygulanan, tasarruf tedbirlerine rağmen küçük bir belde belediyesinin, bir makam aracına yaklaşık 700 Bin lira ödemesi, dikkatleri makam aracının hangi yollarla alındığına çekti.

Plaka İzmir’di Elazığ Oldu

Özellikle belediyelerde makam araçları alınırken, yerli veya en az yüzde 51 oranında yerli hissesi olan, markaların tercih edilmesi kriteri varken, Yurtbaşı Belediye Başkanı’nın 35 plakalı ikinci el aracı şahıslardan almasının ,yasal bir dayanağının olup olmadığı merak konusu olurken, 2016 model bu aracın fiyatı da tartışma konusu oldu.

Altyapı Ve İmar Çözüm Beklerken

Yurtbaşı Beldesi  bir çok hizmet beklerken, beldenin altyapı ve imar problemleri güncelliğini korurken ve  tasarruf tedbirlerine rağmen, Yurtbaşı Belde Belediye Başkanı’nın gereksiz yere, makam aracını değiştirip yeni araca yaklaşık, 700 Bin lira ödemesi tartışmalara neden oldu.

Parayı Harcayacak Yer Arıyor

Belde yerleşkesinde bulunan hipodromdan dolayı, yıllık geliri yaklaşık 25 Milyon civarında olan Yurtbaşı Belediyesi’nin, Cumhurbaşkanı’nın tasarruf talimatına rağmen, bir makam aracına 700 Bin lira ödemesi Yurtbaşı Beldesinde, ‘başkan parayı harcayacak yer arıyor’ söylemlerine neden oldu.

Belediye Başkanları Da Tepkili

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçim öncesi taahhütlerine uyarak kendi şahsi aracını makam aracı olarak kullanırken, bazı belde ve ilçe belediye başkanları ise, kiralık araçlara binerken Yurtbaşı Belediye Başkanı’nın, şimdiye kadar kullandığı aynı marka makam aracında, model yükselterek 700 Bin lira ödemesi, diğer belediye başkanlarının da tepki göstermesine neden oldu.

Genelgeyi Dikkate Almayışı Üzüntü Verici

Bazı belediye başkanları, Yurtbaşı Belediye Başkanı’nın tasarruf tedbirleri kapsamında yayınlanan genelgeye, öncelikle kendilerinin uyması gerektiğine dikkat çekerek; Cumhurbaşkanı’nın, tasarruf tedbirlerini kendi partilerine mensup bir belediye başkanının dikkate almamasının, üzüntü verici olduğunu ifade ettiler.

Bu Para Farklı Hizmetlere Harcanabilirdi

Belediyeler içerisinde en çok gelire sahip olan Yurtbaşı Belediyesi’nin, makam aracına verdiği 700 Bin lirayla, çok daha farklı hizmetler yapılabileceğinin, altını çizen bazı belediye başkanları izahı mümkün olmayan bu alımla ilgili; Yasin beyi, bu süreçte anlayamadıklarını söylediler.

Bütün Bu Yaşananların  Işığında Kamuoyu Adına Soruyoruz:

* Yurtbaşı Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı tarafından yayınlanan genelgeden muaf mı?

* Belediyeler, makam aracı alırken bu alımı hangi kriterlere göre yaparlar?

* Bu tür araç alımlarında yerli veya yabancı araç alma şart ve kriterleri nelerdir?

* Belediye başkanları makam araçlarını, ikinci el olarak şahıslardan alabilirler mi?

* Cumhurbaşkanlığı tarafından, 2021 yılı Haziran ayında yayınlanan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne rağmen, Yurtbaşı Belediye Başkanı’nın, bu genelgeye muhalefet etmesinin yasal karşılığı nedir?

* Aynı uygulamayı, muhalefet partilerine mensup bir başka belediye başkanı yapmış olsaydı; başına neler gelirdi?

* Henüz yeni alınıp, plakası değiştirilen makam aracı şu an nerededir?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol