Öne Çıkanlar KENT MEYDANI VE YER ALTI OTOPARKI PROJESİ HİZMETE HAZIRLANIYOR yaz sıcaklıkları Güneş enerjisi ile su ısıtma sistemi satın alınacaktır YENİCELİ KEMALE ANMA PROGRAMI DÜZENLENECEK Rektör Göktaş Fakülteleri Ziyaret Etti

Bu haber kez okundu.

Belediye Tarihi Mezarlığı Görmezden Mi Geldi?

Bakır Maden Kültür Turizm  Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Seyrek  Maden ilçesinde bulunan tarihi Tanas Mezarlığı’na bölgedeki işletmenin yığdığı hafriyat nedeniyle toprak kayması oluştuğunu bu nedenle Maden Belediyesi’nden talepte bulunduklarını dile getirdi.

Başkan Seyrek Maden Belediyesi’nin taleplerine olumlu yanıt vermediğini vurguladı. Seyrek  Maden Belediyesi’nin  tarihi mezarlık ile  ilgi olarak taleplerine  verdiği resmi yanıtta   Maden’de afet riskini  gerekçe göstererek afet ile ilgili çalışmalar bitirildikten sonra mezarlıkla ilgilenileceğini vurgulandığını , tarihi mezarlığın görmezden gelindiğini ifade etti. İşte Başkan Seyrek’ in tarihi mezarlık ile ilgili taleplerine Maden Belediyesi tarafından verilen olumsuz yanıt ile ilgili olarak yaptığı açıklamaların detayları…

“Maden Belediyesi’nin Bu Tavrını Anlamakta Gerçekten Zorlanıyoruz”

Bakır Maden Kültür Turizm  Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Deniz Seyrek  yaptığı açıklamada, İlçemizin en eski ve tarihi mezarlığı olan Tanas Mezarlığı’nda kasım ayında yaptığımız incelemelerde bu mezarlığın ilçemizdeki fabrika tarafından yarısına kadar hafriyatla doldurulduğunu gördük. Ucuz Sex Hattı deneyimini yaşayıp Ucuz 7/24 arayabileceğiniz Seksi Azgın Kadınları tanıyın.   Bu durumu belediye başkanımıza şifa i olarak illettik. 

Belediye başkanımız o gün konu ile ilgili gereken neyse yapacaklarını söyledi. 

Ancak gereken yapılmayınca biz de belediyeye dilekçe ile başvurarak mezarlıklar kanunun gereği olarak belediyenin sorumluluk alanına giren bu mezarlığımız ile ilgili çalışma yapmasını talep ettik. 

Fen işleri müdürü ile yaptığımız görüşmede müdür bey  bölgede kar kar olduğu için mezarlığa gidemediğini söyledi.  Taleplerimiz bu şekilde geçiştirildikten sonra talebimize resmi olarak cevap verildi. Maden Belediyesi resmi yanıtında,  İlçenin afet riski altında olduğunu afet ile ilgili çalışmaların tamamlanmasının ardından  mezarlık ile ilgili çalışma yapacaklarını ifade ettiler. Mezarlığın afet alanı ile alakası yok Mezarlık maalesef bu gerekçe ile görmezden gelindi. Madenliler olarak böylesi bir gerekçeyi kabul etmemiz mümkün değildir.  Belediye fen işleri tarihi mezarlığın bulunduğu alanın imar planı dışında kaldığını bu nedenle bölgeyi mezarlık alanı ilan edemeyeceklerini de söyledi.    Bu mezarlığın dışında en uzak mezarlıklara bile hizmet veren belediyemiz bu mezarlıkta hizmet vermemek için sebep üretiyor. Maden Belediyesi’nin bu tavrını anlamakta gerçekten zorlanıyoruz.  Mezarlığa yığılan bu hafriyat ilçeyi tehdit ediyor. Bu hafriyattan dolayı  ilçenin bu kez kuzeyinden  gelen  İkinci bir heyelan tehdidi  var.  “dedi.  Başkan Seyrek Maden Belediyesi’nin taleplerine verdiği resmi yanıtın ardından ikinci kez Maden Belediyesi’ne başvurduklarını da kaydetti.  

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol