Öne Çıkanlar MİLLİ ATLET AYTAR ANILDI 2 RUHSATSIZ TABANCA ELE GEÇİRDİ PERİLER EVİNDE KAYBETTİ Dağoğlu hayatını kaybetti KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRÜ ELAZIĞDA

Bu haber kez okundu.

“BEN GİDERSEM KADRO DAĞILIR”

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan toplantıdan olumlu bir sonuç alınamaması durumunda Elazığspor’un 3. Lig’e düşeceğini aktaran Öztürk, ”Transfer tahtası için 5 Milyon TL para lazım, eğer bu parayı bulamıyorsak bu kulübü kapatalım” dedi.
5 Milyon Bulamıyorsak Bu Kulübü Kapatalım
Elazığspor’da merakla beklenen transfer engeli ile ilgili yayınlanan Telefinal Programı’na telefonla bağlanan Başkan Selçuk Öztürk, gündem oluşturacak açıklamalarda bulundu. Elazığspor için son derece kritik bir önem taşıyan süreçte önümüzdeki günlerde İlimiz Valisi Erkaya Yırık, AK Parti Milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın da katılacakları bir toplantı yapacaklarını aktaran Başkan Öztürk, bu toplantıdan olumsuz bir sonuç çıkması durumunda Elazığspor’un 3. Lig’e düşeceğini söyledi. Transfer engelinin kaldırılabilmesi için 5 Milyon TL’ye ihtiyaçları olduğunu ifade eden Öztürk, “Eğer bu parayı bulamıyorsak bu kulübü kapatalım” dedi.
Elazığspor Kulüp Başkanı Selçuk Öztürk’ün açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

“BİR BAŞKAN DAHA NE YAPSIN”
Gönül ister ki transfer tahtası açılsın. Bizim toplamda şehirden talep ettiğimiz rakam 5 Milyon. Bu faizlerle birlikte 33-34 Milyon borcu 5 Milyon’a açıyorsun, 5-6 tane nokta transfer yapıp peşinatlarını veriyorsun, dönüyorsun -6’lar sırada onları atlatıyorsun, ciddi bir yük kalkıyor üzerinizden ve rahat maç izliyorsun. Yani bunların karşılığı 5 Milyon. Eksik kalırsa zaten üzerini 1,5 Milyon ile biz tamamlamıştık. Bir başkan daha ne yapsın, ben kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.
Bu 3-4 günlük süreçte, bildiğiniz gibi Sayın Belediye Başkanımız şehir dışında, Sayın Valimiz ile görüştüm. Biliyorsunuz ayın 18’inde AK Parti’nin kongresi var. Bütün Vekillerimiz, İl Başkanımız, Belediye Başkanımız Elazığ’da olacak. Bana da gitmemem önerildi, Elazığ’da kalmam tavsiye edildi. İnşallah artık Pazar mı olur, Pazartesi mi olur bir toplantı gerçekleştirebilirsek onun sonucuna göre hareket edeceğiz.
ELAZIĞ’DA NEDEN OLMASIN?
Yani, toplantıda olumlu bir ilerleme neden yaşanmasın? Şanlıurfa’ya son gün 8,5 Milyon para toplandı, Giresun’da bir ilçede 50 tane dükkânı su bastı 28 Milyon toplandı, Ankaraspor -3 yemişti, tekrar Tahkim bozdu. Yani Türkiye’de yapılıyorsa bizde neden yapılmasın? Şimdi ben hiçbir zaman Sayın Valimiz’den, Sayın Belediye Başkanımız’dan getirip bana 10 Milyon verin gibi ne bir talebim oldu, ne de ben o şartlarda kulüp başkanlığı yaptım. Ben Elazığ’da evi-dükkânı yıkılmış bir adamdan para istemiyorum ki. Ben deprem sürecinde Elazığ’a giren bu 10 Katrilyon gelen kesimlerden ellerini vicdanlarına koyarak sosyal bir proje adına Elazığspor’a destek çıkmalarını istiyorum. İkilem var, şimdi Elâzığ’ımızda deprem var evet maalesef birileri sıkıntı yaşadı ama birileri de ticaretiyle yani olması gerektiği gibi ticaretiyle ben herkese saygı duyarım. Allah razı olsun hükumetimizden, 20300 TOKİ konutu yapıldı, hafriyat, döküm, ayrıştırma, yıkım şirketleri para kazandı. Biz bunlardan diyoruz Elazığspor’a sosyal yardım altında destek verin. Ben bir kulüp başkanı olarak 3 defa içişleri, 3 defa Çevre ve Şehircilik Bakanlarımızla görüştüm. Birbirinden kıymetli bakanlarımız. Kendileri talimat vermişler, ben bu talimatın uygulanmasını istiyorum, ben başka bir şey istemiyorum. Yıkımlar bize söz verildi, 1 metrekare yıkım alamadık, ben Bakan Bey’e de söyledim. Bakan Bey döndü, şehrimizin yöneticilerine söyledi dediki “Bir organizasyon kampanya başlatın biz de gerekli desteği vereceğiz” dedi. İçişleri Bakanımız; “Sözüm söz gerekli desteği vereceğiz” demiş ama bizim kendi şehrimizdeki dinamikler bunu çalıştıracak, ben başka bir şey istemiyorum. Ben 20 yıl belediyede iş yaptım, her halde Belediye kalkıp kendi bütçesinden bana 10 Milyon para veremez veya Vilayet İl Özel İdaresi bütçesinden para veremez. 
5 MİLYON’U BULAMIYORSAK, KAPATALIM BU KULÜBÜ
5 Milyon lira bir kaynağı, bırakın transfer tahtasının açılmasını, farz edin transfer tahtası yok. Ben diyorum ki bu kulübün yaşaması ve -6’lar almaması adına, ileride küme düşmemesi adına ben bu şehirden 5 Milyon lira para istiyorum, bırakın transfer tahtasını. Yani eğer bulunmuyorsa bu para, bu kulübü kapatalım diyorum. Çünkü bir 5 Milyon bulunmuyorsa, kimsenin zoruna gitmesin, taraftarların da zoruna gitmesin, sizlerin de. Elazığspor’a Bordo-Beyazlı, şanlı, 1967 yılında kurulan kulübe, bırakın tahtayı, 5 Milyon lira şehir bir sezonda kaynak bulamıyorsa Allah yukarıda, 2. Lig de bizim boyumuzdan büyük. 
“TAHTAYI AÇABİLECEK BİR YÖNETİM VARSA BIRAKMAYA HAZIRIM”
Ben 5 Vekilimle, Valimle, Belediye Başkanımla bir toplantı yapmaya maalesef hasret kaldım.  Ben o hasreti gidermek istorum, Bir araya gelelim, konuşalım, yol haritası çizelim. Birileri gelip alıyorsa saygı duyuyorum, ben bunu 10 defa 15 defa söyledim. Varsa bir yönetimleri, başkanları gelip alsınlar, bu kulübü çıkarabilecek, tahtasını açabilecek güçleri varsa hay hay. Ben gurur-kibir yapsaydım, 1. Lig’de son 8 hafta 2.Sırada olan takımı o dönemki sıkıntı yaşadığım Belediye’ye teslim etmezdim. Derdim ki, “Çıkardım çıkardım, çıkaramadım çıkaramadım” zaten, becerip de çıkaramadılar. Bende gurur-kibir olmaz. Elazığspor dendiği yerde benim yağlarım erir. Ama yok, geldi tahtayı açamadı, yani tahtayı açamayan bir yönetim niye geliyor? O zaman bizim gitmemizin ne anlamı var? Yani gelecek olan yönetimin benden farkı ne olacak? Geldi tahtayı açamadı, transferi yapamadı, içerideki oyuncuyu tutamadı, o zaman benden farkı ne kaldı? 
TOPLANTIDAN OLUMSUZ BİR SONUÇ ÇIKARSA ELAZIĞSPOR 3.LİG’E DÜŞER”
Ben şimdi toplantıyı görmeden bir değerlendirme yapamıyorum. Yani gidişatı görmek istiyorum, ben ne koyuyorum? Önüme ne koyuluyor? Onu görmem lazım. Hatırlarsanız, geçen hafta “Bu saatten sonra 24 Saat Elazığspor için uzun bir süre” dedim.  Bu toplantıdan olumsuz bir sonuç almam halinde Elazığspor 3.Lig’e düşer. Düşer yani, bir 3. Lig takımı kalır açık söyleyeyim. Yani lütfen kamuoyu bunu tehdit gibi algılamasın, haşa ben Elazığspor’un her zaman yanındayım. Ama biliyorsunuz, isim veriyorum; Ahmet Doğan, Onur Alsu, Tufan Kelleci, Yiğitcan Erdoğan, Ömer Yıldız serbest kaldı. Murat Ceylan’ı ben gönderdim. Yani şu anda 3.Lig takımı olduk.
“BEN GİDERSEM KADRO DAĞILIR”
“Bir de şöyle bir ters durum var. İsim vermek bana yakışmaz, şimdi futbolcular imza atarken benden şeref sözü istediler ve dediler ki sen gidersen bizi serbest bırakacaksın. “Başkanım biz senin için 2023’e kadar imza attık, eğer bırakacaksan bizim sözleşmemizi feshet” diyorlar, hadi buyur buradan yak. Çünkü biz senin için geldik diyorlar, “Sen gidersen, ben giderim diyor” yani takımı kendi elimizle parça parça edeceğiz. Yani bunu Allah aşkına kimse küstahlık kabul etmesin, benim ayrılmam halinde, serbest kalan futbolculardan hiçbiri geri dönmez, hepsinin taliplileri var. Muhammed İldiz, Kadir Bekmezci 270 Bin TL’ye oynuyor. 1 Sezondan bahsediyorum, bugün Kadir Bekmezci gider yardım sezona 400 Bin TL’ye imza atar, kimse bunun farkında değil, bunun birileri farkında değil, bu beni üzüyor.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol